Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

0
FZ
Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Görüşler

0
ttk
Elimizde o hatâlı intel pentium'lardan bir tane vardı :)
0
Zebani
ne hata yapıyordu kerata? yanlış mı çarpma bölme yapıyordu? :)
0
ttk
O sayfada ayrıntısını yazmış, özel bir durumda bölme hatası yapıyordu işlemci. İşin kötü tarafı tonla işlem yapan bir çipde insanın bu hatânın karşısına çıkıp çıkmadığını tesbit etmesinin imkânsız oluşu, insanlar o kadar hesabı kendileri yapamayacakları için bilgisayarları kullanıyorlar zaten. Yani içinize bir şüphe yerleşiyor o kadar hesap yaptık ama acaba olmadık birisinde hata var mıdır diye düşünmekten kurtulmak için artık işlemciyi ciddi bir iş için kullanamaz oluyorsunuz. Bizim de hatânın etkileyebileceği tipte en azından bir tane ciddi hesaplama işlemimiz vardı, işlemciyi intele gönderip değiştirmekten daha kolay gelip, bir AMD K5 işlemci almıştık :)
0
codeburn
peki buna ne dersiniz ? bunu yazanı bulmak lazım :) Buyrun Burdan
0
xcorex
gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar suçu :) [windows]
0
yilmaz
arien5 bizim uyduyu mu taşıyordu. turksatı 1a?
0
Zebani
şu ilk deneme de düşen uyduyu mu?
0
Zebani
pardon roket. :)
0
yilmaz
uydu düşmedi de taşıyan roket havada patlamıştı.
0
desenturk
patlatılmıştı.
0
Zebani
sonradan aklıma geldi patladığı :) yanlış yazdım diye düşündüm ama sonra şunu fark ettim her ne kadar patlasa da, parçalansa dasonuçta yerküreye düştü. Demek ki patladığını belirtmeme gerek yok diye düşündüm. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

Photoshop Arayüzlü GIMP

ebola

Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

anonim

Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.