UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

0
anonim
Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Görüşler

0
ZZombie
Güzel bir çalışmaya benziyor.
Elimdeki işleri bitirir bitirmez indirip deneme yapmam gerek.

Açıkçası düşük donanımlı sistemlerde çalışacak bir Linux arayışım hiç bitmedi. Bu konuda Damn Small Linux'u taktir ediyorum. Ama son kullanicinin karsisina cikarmak icin biraz arayuz iylestirmesi gerek.

Amacim isi sadece internet olan, ya da bir iki pasit program kullanacak, veya uzak masa üstü bağlantısı kullanacak kişiler için alternatifler sunmak.

Normal Linux dağıtımları ile bunu sorunsuz yapabilmemize rağmen, eldeki atıkl teknolojiyi kullanabimek çok daha olumlu sonuçlar veriyor.

Şu Linux programlama konusunda ihtisas yaparsam Pardus için bile birşeyler hazırlanabilir :)
0
erika
Benin anlamadığım ASUS EEEPC benzeri makinaları neden bizim yerel PC üreticileri üretmiyorlar ki? Un var, Şeker var. Helva yapalımda şu dandik pencerenin tekelini kıralım. Hemde insanlarımız ucuza kaliteli bir bilgisayar tecrübesi yaşasınlar.
0
anonim
Cevabın sorunun içinde gizli.

"Ucuza kaliteli bilgisayar" :)

Şu anki hali ile güzel paralar kazanırken neden buna gerek duysunlar?

NOT : lafim toplama sistem hazirlayanlara degil. Parca parca alip sistem olusturmanin nekadar dusuk karli oldugunu bilirim.

Ama marka olmus firmalarin yaptiklari yuksek adetli alimlar ile daha dusuk fiyatlara alip, daha da yüksek fiyatlara sattıkları bir gerçek.
0
koraypeksayar
Cevap: Sonsuz kar amacı... Mezarda bile !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Elektrik ve Elektronikçiler için Türkçe Live CD: Boreas Linux

anonim

Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi Boreas Linux.

Boreas LINUX'un içerdiği elektrik/elektronik yazılımlarından birkaçı:

HP, GNU/Linux Tabanlı Dizüstü Bilgisayar Piyasaya Sürecek

malkocoglu_2

Hewlett-Packard, SUSE Linux ile yüklenmiş olarak satılacak yeni bir dizüstü bilgisayarı çok yakında piyasalara duyuracak. HP'nin bu tür bir ürünü piyasaya süren ilk bilgisayar şirketi olduğu iddia edildi.

HP unveils Linux-based laptop

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

FreeBSD 4.3 Çıktı

sundance

x86 platformu üstünde (birçoklarına göre) en güvenilir işletim sistemi, FreeBSD sonunda 4.3 versionu çıkarttı.

Birçok yazılımın son hallerinin olduğu bu dağıtım (Scite 1.36 var mesela :) birçoklarını mutlu edeceğe benziyor.