URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

3
tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan ekrandaki metne eklemelerinin örneğini görebilirsiniz.

Eğer bu yazıyı gelecekte okuyorsanız ve link çalışmıyorsa aşağıdaki ekran görüntüsü ile idare edeceksiniz mecbur.

file

Görüşler

0
FZ

Fena guldum! :)

0
ErenTurkay

Haha. En azindan HTML taglerini temizleyecek kadar zahmete girismisler :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983

Virüs Uyarısı - Nyxem

Skeleton

Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi dosyaları silmeye programlanmış olan virüs 3 Şubat tarihinde etkin olacak. Son zamanlarda ortaya çıkan diğer virüsler gibi Nyxem de e-posta yoluyla yayılıyor ve kullanıcılara bulaşabiliyor. Çoğu antivirüs yazılımı üreticisi ilgili virüs tanımlarını yayınlamış olmalarına rağmen, F-Secure firmasına göre daha binlerce PC virüsten temizlenmiş değil. Antivirüs yazılımlarınızın güncelliğini kontrol etmeniz için bir gününüz var (tabi tarihiniz doğru ayarlı ise :))

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...