İlgili Yazılar

Nessus 3 çıktı

darkhunter

Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Procmail ve MS Outlook Wormları

sundance

Procmail`ın iddia ettiğine göre (rakamları CNNfn`den almışlar) MS Outlook Wormları yüzünden 2001 yılı Ağustos ayına kadar olan tahmini zarar $8 milyar dolar kadar :)

\r \r Eğer siz de bu kaybın bir parçasını yaşamak istemiyorsanız (ve inatla MS Outlook kullanmaya devam etmek istiyorsanız; (iyi de FM okumuyorsunuz anlamına geliyor bu... neyse :p) Procmail-Sanitizer iyi bir çözüm olabilir. Tavsiye ederim.

PGP Yeniden Open Source oluyor mu ?

sundance

Newsforge`da yayınlanan habere göre PGP`nin yazarı Zimmerman, 1997 yılında PGP`i sattığı Networ Associates şirketine, PGP`i Open Source yapmaları ya da kendisine geri satmaları isteğiyle başvurmuş.

Zimmerman`ın isteğinin temel sebebi, önce Nasdaq Kasım 2000 krizi ile, sonra da 11 Eylul 2001 krizi ile vurulan Silicon Vadisi`nin girdiği kriz, ve dolayısıyla Network Associates`in PGP konusunda sürdürülebilir bir model ortaya koyamaması ve son olarak da PGP konusunda çalışan bütün mühendislerinin işine son vermesi.

Zimmerman`ın önerdiği modeller OpenSource ve şirket yapısının nasıl biraraya getirileceği konusunda ilginç açılımlar içeriyor...

Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

Soulblighter

Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...