Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

0
Soulblighter
Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Görüşler

0
everestk
bence bu haberin burda yel almaması gerekir ya da iddia ediliyor şeklinde yayınlanması lazım.
ben bu haberi okuyunca sanki kuzey kore terorist bi ülkeymiş de "yasadışı" bir işler yapıyormuş gibi düşündüm yanlış mı anladım bilmiyorum.
0
Soulblighter
Tabi ki öyle değil ama Kuzey Kore askeriyesi bu korsanları Güney Koreli, Amerikan ve Japon firmalarını saldırmaları için kiralamış. Bundan ötesi var mı? :)
0
everestk
ya ben de onu söylüyorum bu askeriye kuzey koreye bağlı olduğu için kuzey kore terorist bir ülke gibi gösterilmiş haberde. yani kanıt yok ortada mesela kuzey korenin sitesine filan girdim bu haberden sonra ama öyle bir açıklama yapmamışlar bu bir haberse ve kaynağı kesin değilse iddia edildiğine göre, duyumlara göre, inanmak istediğimize göre diye bir ifade kullanılabilirdi haberin başında diye düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu haber bir "siyasi" haber içeriği de taşıyor.
tabiki verilen sitenin haberlerine birşey demiyorum ama başına iddaya göre eklenmeliydi diye düşünüyorum
0
Soulblighter
Haklısın... Ama sonuçta C|NET gibi bir site yazdıysa bir dayanağı vardır diye düşünüyorum.
0
ebola
haberin doğruluğuna dair elde bir kanıt yok. Eğer haberi yazan parayı veren yada alan taraflardan birinden ise ayrı :)
Sanki bu işi sadece Kuzey Kore yapıyor. Adına sanayi casusluğu deyin, siyasi saldırı deyin ne derseniz deyin. Aşağı yukarı her ülke bu tip işlere bulaşıyor. Bu haberin çıkış tarihi ve şekli bana direkt amerikanın küresel SALDIRI, küresel dezenformasyon planlarını hatırlattı.
0
abakana
Amcamlar bir arada Saddam yüzlerce bilgisaayr parçası ve 1000 kadarda bilgisaayr mühendisi tutmuş ABD' yi kasıp kavuracak şeyler yaptırıyomuş diye haber çıkartmışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

sundance

Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...

Ayın Klasiği: UNIX'in Mucidinden Güvenlik Üstüne Düşünceler

kemalguvenli

Ken Thompson'un meşhur ACM ödül töreni konuşma metnini Türkçeye çevirdim.

Siz siz olun kendi yazmadığınız koda güvenmeyin!