VMWare Server 1.0 Çıktı

0
vst
Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Görüşler

0
ttk
Eyooooo yetetiiiiinnnnn :)
0
yilmaz
microsoft'un virtual pc 2004 ü de free olmuş.
0
bio
Bunun client'lar icin optimize edilmis versiyonu da VMware Player diye yine ucretsiz olarak cikmisti.

VMware'in butun ucretsiz urunleri su linkte:

http://www.vmware.com/products/free_virtualization.html

0
Entwine
İnsallah cedega'nında full time free çıkartırlar :( accayipp lgusel olur yada wineX'in devamini surdurmeleri cedegadan eklentilerle falan harika olurdu oyunlar icindee birazz ilgilenseler hani super olurdu birazdaha caziplik bakımından
0
Tarık
Boot zamanı cd-rom algılama ve bağlama ya iso desteği verilmiş olmasına rağmen, sanki eskiye oranla cd-rom u algılatmak biraz daha zorlaşmış. zira bende cd-rom ancak sanal makinayı resetledikten yada ilk makinayı oluşturduktan sonra algılanıyor. Fakat performans kesinlikle microsoft un sanal cihazıyla karşılaştırılmayacak düzeyde fazla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

FZ

Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

GUI Tarihçesi

FZ

Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?