Xfce 4.4.1

0
ErenTurkay
Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.
1- ffcalendar (orage)
2- xfce4-session

Bana yardımcı olan arkadaşım daha kolay çevirilebilmesi için konan "Button Label" satırını da kazara çevirmiş ve yönetim panelinde "Tuş Etiketi|Açılış Ekranı" şeklinde kötü bir görüntü yer alıyor. Xfce 4.4 dalında [1] sorun düzeltildi. İsterseniz aşağıdaki yamaları uygularak yeniden derleyip sorunsuzca kullanabilirsiniz:

rage xfce4-session

xfdesktop'da küçük bir düzeltme

Bunların haricinde çevirilerin sağlıklı olması için gördüğünüz hataları eren.turkay@gmail.com adresine bildirirseniz sevinirim.

[1] http://svn.xfce.org/svn/xfce/

Görüşler

0
ErenTurkay
Mail adresi düzeltilmesi yanlış yapılmış,

erenturkay@xfce.org olması gerekiyordu :)
0
ess
bence haber böyle yazılmaz.
önce Xfce nedir, ne değildir, yenir mi, içilir mi diye bir bilgi verseniz daha iyi olur...
0
vedat
Hazır başlamışken Linux nedir? vs. anlatsın arkadaş :)

Daha öncekileri boşverelim, sadece bundan önceki 2 haberden pay çıkartarak diyebilirmiyiz ki Google SoC ve Ubuntu nedir? Neden ilk önce ne olduklarından bahsetmeden konuya girmişler.

Arkadaş hayatın sırrını açıklamıyor, sadece Xfce hakkında bir duyuru yapmış.
0
ess
bak kardeşim bir kere dalga geçer gibi mesaj yazma.

EVET başlamışken Xfce diye kısa bir bilgi vermesini isterdim.
Belki herkes seninki kadar ULU(!) bilgi birikimine sahip değildir...
0
masterfake
Arkadaslar bu tarz bir tartismanin sizce yerimi burasi ? Bence cok merak eden acsin baksin
xfce
linux
0
Titus
ben de bu konuda size katılıyorum. Hani ülkemize yeni giren bir kavram olsa Linux ve Xfce , belki açıklama gerek derdim ama hangi devirde yaşıyoruz. Herşey Google ile ayağımıza kadar geliyor artık. Hazırcılık yerine araştırmacı olsak da baksak ne neymiş diye.
0
Titus
Şimdi yeni sürüm notlarına baktım da hala Thunar için ağ eklentisi yok, Samba'daki makinalara erişmek için demekki hala uçbirim ve smbtree komutunu kullanacağım. Ya da internette anlatıldığı gibi smbfs ile binbir taklalar attıracağım Thunar'a. Bu yüzden zaman zaman Xffm'yi aramıyorum değil hani :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

İnsan köpeği ısırırsa haberdir!

dino68

Microsoft Rusya GNU/Linux ve OpenOffice.org sayesinde kurtuldu

Microsoft Rusya'nın Shared Source Initiative sunumu, sunumda kullanılacak Windows makinesinin problemleri nedeniyle neredeyse felakete dönüşüyordu. Çözüm sunumu yapan kişinin notebook'undaki Alt Linux (Rusya'ya özgü bir dağıtım) ve OpenOffice 1.1.2 kullanılarak sağlandı. Kısacası, Microsoft Rusya sunumunu açık kaynak kodlu yazılımlar sayesinde gerçekleştirebildi.

Konqueror ActiveX´lendi

butch

KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...