Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

0
wizzyfx
Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.
Bu yeni arama metodu sayesinde, aradığınız konu hakkında birkaç karakter girdikten itibaren aradığınız konu ile ilgili siteler metin kutusunun altında beliriyor.

Bu şekilde zaman kazanacakmıyız yada daha iyi arama sonuçları görebilirmiyiz bilemiyorum, çünkü karşımıza gelecek arama sonuçlarının kalitesi tamamen arama motorunun ne aradığımızı doğru tahmin etmesine bağlı.

Ne kadar yenilikçi bir yaklaşım olduğu da tartışılır sistemin çalışıp çalışmayacağını ise zaman gösterek.

Görüşler

0
anonim
0
naesse
Google Suggest bence çok daha iyi
0
anonim
daha da sukela imis :)
0
eselioglu
Google gibisi yok...
0
mrtksn
pek kullanışlı sayılmaz
0
Soulblighter
Why feel lucky when you can be right? :)

Google'a laf sokuyor sanırım :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Polinomsal Sürede Çalışan Deterministik Asallık Testi

FZ

Hintli Profesör Manindra Agarwal ve onunla çalışan iki doktora öğrencisi Nitin Saxena ve Neeraj Kayal girilen bir sayının asal sayı olup olmadığını polinomsal sürede determenistik olarak tespit edebilen bir algoritma geliştirdiler. Yüzlerce yıldır pek çok araştırmacı asallık testi için polinomsal sürede çalışabilen bir algoritma arıyorlardı ve çoğu araştırmacıya göre bu algoritma önem bakımından rahatlıkla 70'lerde geliştirilmiş P-süreli Lineer Programlama çözümü ile kıyaslanabilir.

Lindows Developer´s Edition Ücretsiz!

Armish

OSNews'in Kevin Carmony ile yaptığı bu röportajda belirtildiği üzere OSNews okuyucuları Lindows Developer's Edition'ın ($59.95'lık) dijital sürümünü _ücretsiz_ olarak kullanabilecekler.

Sadece _birkaç gün_ için geçerli olan bu avantajdan yararlanmak için kullanıcılar http://lindows.com/buyit adresinden dijital sürümü seçip, aşağıdaki "Coupon" la ilgili bağlantıdan erişecekleri sayfada Coupon Code kısmına "IReadOSNews" yazarak, alışverişlerine ücretsiz şekilde devam edebilirler.

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

Türk Bilgisayarcılar Parmak İzinden Robot Resim Çizme Teknolojisi Geliştirdi

FZ

Gazi Üniversitesi (GÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen bir projeyle, dünyada ilk kez parmak izinden yüz tanımlayan bir sistem geliştirildi.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Canlı Yayın

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yeni dönemde canlı yayına geçiyor. Pilot olarak seçilmiş olan ders ise Türkiye'deki en özgün içerikli bilgisayar derslerinden biri: Comp 314 - Principles of Programming Languages. Canlı yayını kaçıranlar için ilgili haftanın videolarına daha sonra da ulaşmak mümkün. Ders tüm dünyanın kullanımına açık, kullanıcı adı ve parolası olmayanlar 'Login as guest' düğmesine basarak ilgili videolara ve ders malzemelerine erişebilirler. Ders için ana kaynak Programming Languages: Application and Interpretation. Söz konusu kaynak da bedelsiz olarak meraklı olan herkesin serbestçe kullanımına açıktır.

Dersi veren Chris Stephenson dersi şu sözlerle anlatıyor: