Yeni Bir Harita Sitesi

0
FZ
Bilgiye benzersiz ve rakipsiz erişim alternatifleri sunan internetin gözde konu başlıklarından biri de haritalar. Google ve Microsoft başta olmak üzere birçok hizmet sağlayıcı web sitelerine eklediği uydu destekli haritalarla dünyanın neredeyse her köşesini birkaç tıklama uzağımıza kadar taşıdı. Ancak ABD dışındaki hemen hiçbir ülkede bu haritalar yerel bilgilerle donanmış değil.

İki Nokta ve Orsa adlı iki Türk bilişim şirketinin ortaklığıyla geliştirilen haritasitesi.com bu boşluğu doldurmayı başarıyor. Türkiye'yi sokak sokak, şehirden köylere kadar kapsayan hizmet benzer hizmetlerle hemen hemen aynı arayüze sahip. Dilediğiniz yeri sokak ismi girerek 'Haritada Bul' başlığı altında arayabildiğiniz gibi 'Nokta Bul' başlığında Türkiye genelinde ya da odaklandığınız noktadaki belediye binası, itfaiye amirliği, vergi dairesi, hastane, pastane gibi özel ilgi alanlarını da bulabiliyorsunuz.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
bm
Bakamadim ki? Server too busy diyor. Radikal'den mi bilelim bunu, FM'den mi acaba?
0
FZ
Ben Radikal'de gördüm, siteye girdim biraz inceledim hemen ardından da haberini geçtim buraya. Ardından "Server too busy" cevabı gelmeye başladı bir süre sonra. Manidar. ;-) FM effect!
0
sefalet
Geçen taksimde bir taksiye bindim, arabada konum belirleme için tasarlanmış bir bilgisayar vardı. Sokak sokak veya sadece bina numarasına göre adres tespit edip, yol güzergahını ekranda gösteriyordu. Yanlış yola saparsan kibar bir hanım sesi uyarıyor filan, taksicilik de cebe girmiş gibi duruyor.
0
conan
Sonunda iki nokta... SONUNDA! :)
0
SHiBuMiGo
Harita siteleri işin eğlencelik kısmı. Harita üzerine çalışan firmaların asıl rekabeti satıiş dağıtım ağı olan ve lojistik işi yapan firmalara yönelik ürünlerde. İstanbul'daki onbinlerce ticari değer içeren nokta harita üzerinde "geocode" edilmiş durumda. Bu harita bilgilerini kullanarak sevkiyat planlarını otomatik oluşturan yazılımlar mevcut. Öte yandan "geomarketing" adı altında yeni bir sektör gelişiyor, bu iş modeli başarılı olduğu takdirde bugünün 2 boyutlu metin raporlarının yerini harita tabanlı görsel raporlar alıyor olacak...
0
celalo
Harika bir online uygulama olmuş, kullanıcılar için. Google Maps'ten daha (az) pratik olsa da kullanımı ve uydu görüntüleri olmasa da, (emin değilim ama) tüm Türkiye'yi kapsaması ve arama(!) yapabilme imkanı bence açığı kapatacaktır. Sanırım biraz da olgunlaşması gerekecek, bazı hatalar gördüm ben.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...

Daha hızlı ''download''

cbc

"California Institute of Technology", mevcut TCP protokolünü biraz değiştirip, normal paketlerin 266 mbiti aşmadığı yerlerde 925 mbite ulaşmayı başarmışlar. Okuduğum kadarı ile basite indirgeyecek olursam TCP protokolünün hata bulma ve düzeltme kısmı ile oynamışlar.

Yüzeysel bir yazı için buraya, detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

Director Shockwave 8.5 ile 3 boyutlu bir Internet

redogre

Macromedia Shockwave player 8.5 i yükleyebildim sonunda. Internet te 3d devrimi yaratacağını iddia eden sitelerle ilgili açıklamaları okuyup azım sulanıyordu. Bir müddet Director 8 kullanmış biri olarak "Amman kimse tutmasın" nidalarıyla daldım director 8.5 ile yapılmış sitelere.... Gayette iyi oldu netekim. Henüz M.D. 8.5 e ulaşamadım ama ürünler göz kamaştırıcı ve gelecek vaad ediyor. Özellikle Director ile bir şeyler yapıp "Ahh ahhh, imkan olacaktı şööle bi 3d oyun yapacaktım !" diyenlere işte fırsat...

Semantik Web, Doğal Dil İşleme, Veri Madenciliği ve Web 3.0: Calais Web Servisi

FZ

Herhangi bir metni (haber, makale, blog girdisi, proje planı) kendisine yollayabileceğiniz bir web servisi olsa. Bu servis yolladığınız metni inceleyip size RDF biçiminde semantik metadata bilgisi geri yollasa. Siz de bu bilgi ile mesela herhangi bir yazıya otomatik olarak 'etiket' (tag) öneren bir Wordpress plug-in'i yazsanız. Nasıl olurdu acaba?