Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

0
larweda
Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

Görüşler

0
murat09
Pazartesi, sabah 9:20 itibariyle Aydın'da pek çok eczaneye (XP kullanır çoğu) bu virüs bulaşmış durumda. Durumun ciddiyetinin dikkate alınarak güncellemelerin yapılmasını önemle belirtirim...
0
tarrega
Valla bu sefer hazirlikliyiz (kurumsal sirketler), bundan sonra hicbir zaman blaster gibi bir durumla karsilasilacagini da sanmiyorum. MS'dan bununla ilgili yama ciktigindan beri en az 3 kez mail ile ve bir kez de telefonla uyarildim, daha ne yapsinlar. Tabi son kullanici (ev bilgisayari vb) tamamen farkli bir kulvar, orada daha MS'un yapmasi gerekenler var diye dusunuyorum.
0
murat09
Kurumsal ağı yeterince gelişmiş ağlarda bir sorun yaratmıyor doğru. Elinizde sağlam bir -birkaç router, eh şöyle biraz hızlısından -ve pahalısından- bir ADSL/Leased Line olduktan sonra, XP leri auto-updateye ayarlar çıkarsınız olur biter :) Evimde XP/Dial up var orada da bir problem çıkmadı (bir kere toplu olarak yamaları kurmuştum, sonra ufak tefek yamalarla sistem kendini koruyabiliyor)
Fakat bugün buranın en büyük firmalarından birinde çalışan bir arkadaş, işyerlerine Sasser -Gaobot - LSAss bulaşan yüze yakın makineden sözediyordu. Bazı makinelerinde XP güncellemesini Microsoft Update sitesi 'ürün anahtarınız geçerli değil' diyerek geri çeviriyormuş, malum reset crack'ini kullandıkları için. Akıllara ziyan bir olay aslında. Neyse klavyemin çenesi fazla düşmesin. Bulaşanlara geçmiş olsun, bulaşamayanlara da tebrikler, hani o Blaster bulaşamayan türden OSları kullandıkları ve kullandırdıkları için :-)
0
cayfer
Geçen gün internette dolaşırken bu tip sorunlara karşı
kesin bir çözüm bulunduğunu öğrendim. Virüslerle solucanlarla başınız dertteyse siz de buraya [www.distrowatch.com] bir göz atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)

"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

anonim

İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Yazıcınız Bir Casus mu?

anonim

Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...