Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

0
larweda
Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)
Ancak ilk testçilerin yorumlarına bakılırsa kullanıcı arabiriminin şu anki durumu gözönüne alınırsa Ekim sonu da gayet iyimser bir yaklaşım. 2267 alfa sürümünün eylül başında yayınlanan 2257 sürümünden daha kararlı olduğunu söyleyen testçiler, yine de oturmuş bir beta sürümünden hala çok uzak olduğunu söylüyorlar.

Windows 2000'in takipçisi olan Whistler'ın en ilginç özelliği kullanıcı arabiriminde geliştirilmiş yenilikler olucak gibi görünüyor. Bunun nedenlerinden biri Microsoft'un Whistler için .Net konseptini yansıtan ilk işletim sistemi olacağını ilan etmesi. (Microsoft'un .Net'inin Sun Microsystems'in .Com'una benziyor olması ne kadar ilginç bir rastlantı, ne dersiniz?)

Whistler'ın 2267 alfa sürümü Microsoft'un kullanıcı arabiriminin görüntü ve kullanımını nasıl değiştirdiği hakkında ipuçları veriyor. Bu amaçla programların menülerine start düğmesinden ulaşılabilen katmanlı bir menü arabirimi geliştirilmiş. Bunun getirdiği problem ise hem Microsoft programlarının hem de diğer program üretici firmaların Windows programlarının, menülerin yanında araç çubuklarını da kullanıyor olması. Maalesef bu programlar Whistler'in arabiriminde doğru görüntülenemiyor. Microsoft'un düzgün bir beta sürümü çıkarması için yapması gereken işlerin başında öncelikle kendi programlarının (mesela Office) Whistler arabirimi ile uyumlu hale gelmesini sağlaması, sonra da Whistler için özel olarak geliştirilmemiş diğer firmaların programlarını (Mesela AutoCAD, Photoshop) düzgün görüntüleyebilir hale getirilmesi geliyor. Aslında anlaşılan Microsoft'un temel amacının Whistler'ın Office 10 ile (Office ailesinin .Net konseptine uygun olarak geliştirilen yeni sürümü) tam bir entegrasyon olması gibi görünüyor. Bu da başlı başına bir geriye uyumluluk sorununu beraberinde getiriyor. Microsoft her zamanki gibi standartları koyan olma hevesinde herhalde.

Bu haberler ışığında gerçek sürümün piyasaya çıkışı için belirlenmiş olan 18 Nisan 2001 tarihi de pek gerçekçi olamayacak gibi görünüyor. Ama pek de farketmez, başka bir Microsoft işletim sistemi için acelesi olan yok değil mi?

Görüşler

0
simois
Bence bir ürünü beğenmiyorsak veya üretici firmasının tekelci yakalşımından rahatsız oluyorsak, onun alternatiflerini denemeli ve herkesle paylaşmalıyız. Çünkü gelecekte bu duyarlılık azımsanmayacak bir değere sahip olacak.
İlerde herşeyin şu ankinden daha çok bilgisayar sayesinde gerçekleştirileceğini düşünecek olursak.
Bunun bir vatandaş gibi haklarımızı aramamız kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Dalga geçmek herzaman mümkün ama mastürbatif bir hareketten ileri gitmez. Ayrıca ben eminimki şubat ayında Mac OSX çıktığında çok farklı şeyler konuşacağız.

not: Bende windows kullanıyorum

teşekkürler
simois
0
robin
Alternatifini denemek, hatta surekli kullanmak ister su deli gonul, ama elde winmodem olunca ve dogru durust bir external modem alacak para olmayinca mumkun olamiyor maalesef. LinModemler cikmiyo mu artik? :)
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Windows OneCare M$ sizi düşünüyor

yilmaz

M$ yeni güvenlik paketini Hazian ayı içerisinde satışa sürüyor. Bu paket içinde sisteminizi güncelleyen bir yazılım, bir adet antivirüs ve bir adette spyware engelleyen yazılım bulunuyor. Fakat bu yazılımı mevcut antivirüslerle aynı anda kullanamıyorsunuz. (sistem gereksinimleri)
Ürünün bedeli 50$ görünüyor şimdilik. İlerleyen günler neler getirecek bilinmez.
http://www.windowsonecare.com/

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)