ZümrüdüFramework

0
lifesdkver0_1
Java 5.0 vs C# 2.0 gibi tartışmalar alemde yapıla dursun; programlama dillerinin parlayan yeni çocuğu, Japonya'nın gururu Ruby'nin 1.8.2 preview2 sürümü ay başında duyuruldu.

Bundan öte ilgi çekici olan, tamamen Ruby ile yazılmış ilk web framework'ün duyurulması. Rails, MVC'deki her harfe düşen işi karşılayan bir framework. Kurulumu - ayarları kolay, kullanımı kolay. Proje yönetim aracı BaseCamp ve Wiki klonu Instiki bu frameworkün ilk ürünleri.

İstenilen her yapının herhangi bir programlama dilinde hazırlanması mümkün hale gelmişken bu işin sonu nereye varacak?
Sun piyasadan çekilse Java'ya ne olurdu?
C#'a ihtiyacımız var mı?
Perl rahiplerinin gizli amacı ne?
Diller arası savaş, her akşam ekranınızda. Israrla izleyiniz...

Görüşler

0
xMaster
Ben açıkçası Python dilini tercih ederim. Bence javaya iyi bir alternatif.
Ama ruby gözardı edilmeyecek bir dil. Eğer Ruby ile ilgileniyorsanız şu ideye bir göz atın derim.
http://www.widestudio.org/EE/
0
y0rk
1 saattir ruby dokumalarını okuyorum. degişkenler yapılar syntax falan.. sanırım "I KNOW RUBY"
Diller o kadar birbirine benziyor ki artık birkaç dil bilen programcılar birkaç saatte yeni bir dil ogrenebiliyor yıllardır kullanıyormuş gibi kullanabiliyorlar. savaş falan yok. hepsi Programlamanın Taosuna hizmet ediyor.:)
0
FZ
İstersen bir de birkaç saat içinde Prolog ya da O'CAML öğrenmeyi ve sonra da yıllardır kullanıyormış gibi kodlamayı dene ;-) (gelmeyin üzerime, gelmeyin dedim yoksa üzerinize brainf..k dilini salarım! http://www.muppetlabs.com/~breadbox/bf/ ;-)
0
xMaster
işte size programlama dili diğer hepsine göre birazcık daha zor.
http://compsoc.dur.ac.uk/whitespace/
0
FZ
Epey önemli bir AI ders kitabinin yazarı olan:

http://aima.cs.berkeley.edu/

ve diğer yazar Stuart Russell ile birlikte Google'da çalışmış bu üstadı yazısından feyz almakta fayda var!

Bir not: Makalenin Japonca, Çince, İspanyolca, Almanca, Fransızca çevirisi var ama Türkçe çevirisi yok! Bu güzel ve çarpıcı makaleyi çevirecek bir babayiğit, düzgün Türkçe bilgisi olan bir insan yok mudur aramızda?
0
ahmetaa
Programlama dilinin ne kadar iyi ve guzel tasarlandigi o kadar onemli degil gunumuzde kanaatimce. Onemli olan ardindaki ekonomik destek, varolan uygulamalar, gelistirme araclarinin gelismisligi, acik kodlu kutuphanelerin bollugu.. O nedenle yeni peydahlanan dillerin cogu varolan yerlesik dil ve teknolojilerin populerligine asla erisemeyecektir. Ama herkes piyasada kendine azda olsa bir yer buluyor. mesela sozu edilen Rubby'nin java karsiligi olan JRubby bugun java gelistiricileri tarafindan cesitli konularda yardimci olarak kullaniliyor. Test, kod duzenleme, konfigurasyon denetimi vs amacli olarak.
0
FZ
Doğrudan ticari uygulama geliştirirken evet ekonomik destek, camia desteği, vs. önemlidir diye düşünüyorum ancak önemli bir nokta daha var, kendi adıma diyebilirim ki: Bir programlama dili benimle problem arasına ne kadar az giriyorsa o kadar iyi! Yani zaten insanı zorlayan bir problem alanında, o problemin terimleri ile düşünerek kafa patlatıyorum, çözmeye çalışıyorum filan bir de geliştirdiğim düşüncelerini kullanacağım dilin ortamına, sözdizimine ve semantiğine uydurmak zorundayım, bu zorunda olma hali ne kadar düşük seviyede olursa o dil benim için o kadar güçlü ve esnektir.

Biz programcılar insanlar üç beş tıklama ile kolayca işlerini halletsinler ve bize para versinler diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz ama iş kendi programlama işlerimizi kolaylaştırmaya, otomasyona sokmaya geldi mi bunu pek düşünmüyoruz, bu bakımdan hala çok geride olduğumuzu düşünüyorum. Bunda sanırım şöyle bir mantalite rol oynuyor: Programcı değil misin, teknik adam değil misin, kolaylık senin neyine, otur öğren, kurcala, sürün dur, gerekirse basit bir şeyi keşfetmek için değerli saatlerini harca, işin ne! Programlar ve programlama dilleri sadece son kullanıcının işini değil programcıların da işini, stresini azaltmalı ve verimliliğini artırmalı!
0
xMaster
bu konuda FZ nin görüşlerine katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oyyla - Sosyal İmleme

anonim

Türkçe Digg şeklinde özetleyebileceğimiz sosyal imleme sitesi Oyyla, beta olarak açıldı. "Oyyla Nedir?" sayfasından alıntı: Oyyla, kullanıcıların geliştirdiği bir içerik sitesidir. Yani, Oyyla'daki her şey sizin tarafınızdan oluşturuluyor ve paylaşılıyor. Internette beğendiğiniz bir yazıyı/haberi/siteyi gönderiyorsunuz, gönderiniz hemen bekleyenler kısmında görünür oluyor. Eğer kullanıcılar tarafından yeterince oyylanırsa, ana sayfaya terfi ediyor.

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$

Yahoo mail servisinde yenilikler başladı

e2e

Gmail'in duyurulmasının ardından Yahoo da mail servisini yenileyeceğini ve ücretsiz hesaplarda disk alanını 100 MB'a çıkaracağını duyurmuştu.

Bugün itibariyle bahsedilen değişiklik gerçekleşti. Yahoo mail servisi yeni arayüzü, 100 MB'lık kullanım alanı ve 10 MB'lık mesaj transfer limitiyle faaliyete geçti.

1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

vampire

Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.

RTÜK çıktı çıkacak...

anonim

Günlerdir konuşulan rtük yasası üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan köşke geri gönderildi.
Ayrıntılar için... internethaber.com