Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

0
FZ
Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.


Sitede Haberler bölümünde Virüsler, Güvenlik Açıkları, vs., Dokümanlar bölümünde Kitaplar, Güvenlik Rehberi, Araçlar, Mesaj Panosu, Ürünler gibi bölümler var.

Son zamanlarda şifreleme, statik veri güvenliği, vs. konularında yoğunlaşmakta olan biri olarak bu güzel siteyi konuyla ilgili herkese tavsiye ederim.

Görüşler

0
Rorqual
ben derim ki olympos.org un tarihine bakmali .Net aleminde Mazisi eski olanlar anladilar demek istedigimi.Korhan ve ...
0
anonim
Çalıstığım iş yerinde 17 tane pc nin network te sniffer lık yaptıgını ve 3 tanesinin de sürekli port taraması işinde olduğunu keşfetmiş bulunmaktayım(uzun zaman önce). Maşallah millet, her eve lazım moduna girmiş birbirlerini izliyor. Admin, firewall kullanmamız gerektiğini söylemiş meraklı arkadaşıma. snifferların amacı saldırmak değil ki firewall engellesin. Bu bağlamda network security alanında faaliyet gosteren bu arkadaslarda da konuyla ilgili bir döküman(antisniff) bulabilmis değilim. işin en ilginç tarafı neyse...
0
sundance
Öncelikle, networkde sniffing yaptığını (eğer promicious modesa) anlaman mümkün değil. Port taraması farkedilen bir şey fakat sniffing (hub üzerinde yapılırsa) aktif bir şey değil. Yani sen kablodan geçen bilgileri dinliyorsun sadece, kimsenin bir şeyden haberi olması mümkün değil...

Öncelikle eğer hublı bir sistemse switchkullanmaya başlamakta yarar var. İlk aşama olarak biraz olsun insanları durduracaktır bu, artık herkes herkesi o kadar kolay dinleyemez. İkinci olaraksa switch üzerinde sniffing yapmak yine mümkün, ama bu da arp spoofing yapmayı gerektiriyor. Fakat arp spoofing, sniffing gibi iz bırakmayan bir şey değil, sistemde birilerinin arp spoofing yapması birçok şekilde farkedilebilir.
Bu konuda sanırım en kapsamlı kaynak Sniffing-FAQ Aradığın soruların çoğunun cevabını orada bulabilirsin.
0
anonim
Kaynak için teşekkürler.

17 kişiden biri arkadaşım olunca ve siniffer lık yaptığını bilince mümkün değil lafı biraz havada kalıyor. Belirttiğin kaynakta da birazdan vereceğim linkteki bilgilerle özdeş sayılır(detecting network kısmı). Networkün promicious modunda olup olmadığını bilmiyorum. Bildiğim tek şey arkadaşımın admin tarafından kandırılması(firewall kullan lafı) ve benim de bu duruma içerlenmiş olmam. Sonuçta yaptığımız denemelerde hiçte hoş olmayan şeylerle karşılaştım. Detect etmek için iris(sniffer dır.antisniffer değil) programının kurulu olması esnasında ve şahız bazında yapılan denemelerde kendimi bir an olsun kötü hissettim. Elde ettiğim şeylerin eskiden beri yapılmış birşey olması ve başkaları üzerinde denenmiş olduğunu bilmek beni epey sinirlendirdi. Bu yüzden pgp olayına girdim.(kullanıcı arkadaşımın azlığı nedeniyle bir süre sonra anahtar şifremi unutmuş olduğumun farkına vardım :) İsterdim ki herşey açık olsun. yalanlar söylenmesin...

makale:

http://neworder.box.sk/showme.php3?id=2818


Kullandığım programlar

antisniff için:
Anasil ve Antisniff

sniffer için:
Iris




0
FZ
Hadi gelin koklayın beni! >:-)

İnsanlardaki bu röntgenleme merakı bayağı derin bir konu ve her türlü bağlamda ortaya çıkıyor anlaşılan. Çok derin bir zevk :-)

Aklıma Biz adlı roman geldi nedense. Hani şu oda duvarlarının şeffaf olduğu bir dünyada yaşayan insanların konu edildiği anti-ütopya.
0
anonim
kapanmıştı, tekrar online olmuş, güzel olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

darkhunter

CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.

Virüs Uyarısı - Nyxem

Skeleton

Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi dosyaları silmeye programlanmış olan virüs 3 Şubat tarihinde etkin olacak. Son zamanlarda ortaya çıkan diğer virüsler gibi Nyxem de e-posta yoluyla yayılıyor ve kullanıcılara bulaşabiliyor. Çoğu antivirüs yazılımı üreticisi ilgili virüs tanımlarını yayınlamış olmalarına rağmen, F-Secure firmasına göre daha binlerce PC virüsten temizlenmiş değil. Antivirüs yazılımlarınızın güncelliğini kontrol etmeniz için bir gününüz var (tabi tarihiniz doğru ayarlı ise :))

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.