cember.net de satıldı

0
FZ
Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.
cember.net'i geliştiren Euda şirketinin sahibi ve yöneticisi Çağlar Erol bu haberi ilgili cember.net forumundan kısa süre önce duyurdu.

%100'ü satılan hisselerin piyasa değeri ve satışa ilişkin mali detaylar açıklanmadı.

XING AG acquires cember.net, Turkey’s leading online business network
Xing Acquires Turkish Networking Site Cember.net

Görüşler

0
ozkansari
4,5 milyon euro'ya satıldığı söyleniyor.

( patronun yalancısıyım:) )
0
FZ
Bilgi için teşekkürler. O rakam ya da o rakama yakın bir şeyler söz konusu ise Türk Internet girişimcilerinin bu cember.net örneğini yakından incelemesinde büyük fayda olacaktır kanaatindeyim.
0
bio
Haberde Cember.net'in 280,000 uyesi oldugu yaziyor. Kullanici basina 16 Euro cok yuksek gibi geldi bana. Xing 280,000 kullaniciyi bundan daha az bir pazarlama maliyetiyle uye yapabilirdi sanki. Kaldi ki zaten bu sayinin bir kismi halihazirda Xing (eski OpenBC) uyesidir.

Cember.net'in uye sayisi disinda benim bilmedigim baska bir degeri olabilir tabii.
0
siyah83
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz , Xing cember'i satın almakla pazarını direk büyütmüş oluyor , piyasayı dikkatle incelersen , her büyük internet firması kendiyle ilgili diğer siteleri hem global olanları hem yerel olanları satın alıyor , hem piyasayı tekelleştiriyor , hem pazarını genişletiyor , hem bir rakipden kurtuluyor , hem de satın aldığı sitenin hitap ettiği kitleye ulaşmak için yeni iş geliştirmelerinden kurtuluyor.

Google Android ile mobil dünyaya açılacağı için , Mobil Sosyal ağ sitelerine yöneldi bildiğim kadarıyla 2 tanesini satın aldı , Facebook Çindeki sosyal ağ sitelerinin en büyüğünü satın aldı , neden uğraşsınlarki , en iyisi satın almak işte , adam başı parayla ölçülmez bunun değeri :) , biraz geniş düşünmek lazım.
0
bio
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz

Bir metrik olmasi lazim ortada, mesela araba alirken markasina, model yilina, kilometresine, hasarli olup olmadigina bakiyoruz.

Bir "social network" sitesinin degeri nasil olculuyor, biliyorsaniz siz soyleyin.

0
FZ
Enteresan bir milliyetçilik dalgası da gözlemleniyor cember.net'teki yorumlar arasında. İnsanlar "keşke bunu bir Türk holdingi satın alsa idi, bu sosyal ortamımız yabancı şirkete gitmeseydi, tüh!" gibisinden şeyler yazıyorlar.
0
aycanirican
Bizi atmışlardı o siteden. Fotoğrafımızı beğenmemişlerdi:

http://www.cember.net/pr/aycanirican
http://www.cember.net/pr/evrimulu

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.

Microsoft Bir Türk Yazılım Şirketi Olan devBiz'i Satın Aldı

auselen

Microsoft İzmirli bir firma olan devBiz'i 26 mart 2007 tarihinde satın aldı.

devBiz'in sayfası ve Microsoft'un basın açıklaması

Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

FZ

TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.