Corel, Winzip'i satın almış

0
anonim
Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.
Konu ile ilgili bildiriye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu arada Winzip'in sayfasındaki haberde yer alan bir satır benim çok hoşuma gitti.

"What's changed? Nothing."

Görüşler

0
realist

Konu dışına çıkmak istremezdim fakat merakımı yenemiyorum. Corel'in Linux dağıtımı hazırladığını hatta bir sürüm çıkardığını hatırlıyorum. Efsane WordPerfect ve CorelDraw'ın sadece bu dağıtıma göre paketlenmiş Linux sürümleri çıktığını ancak performans sorunları bulunduğunu da görmüştüm.

Derken Microsoft Corel'e yatırım yaptı ya da tamamen yuttu şeklinde bir haber yayıldı. Şirketin Linux atağı da o gün bitti. Şimdi Corel-Microsoft bağlantısı ne durumdadır? Haberler uydurma mıydı? Bilgisi olanlar bizi de aydınlatsa çok iyi olur.

0
ebola
Corelde o günden bu yana defalarca CEO ve ortak değişimleri yaşandı. Takibi çok zor. Linux denemesini yapan CEO daha sora ayrılıp kendi şirketini kurdu. Bugünki Xandros eski Corel Linux projesinin devamıdır. Debian temelli bir dağıtım. Corel yanlışım yoksa o dönem Draw'ın değil PhotoPaint'in sürümünü çıkartmıştı. Bu pakette native Linux uyugulaması değil wine altında çalışan bir uygulama idi. Benim bildiğim kadarı ile Corel'de şu anda Microsoft ortaklığı yok. Corel yazılım firması satın almak konusunda çok maymun iştahlıdır. Arada Micrografix, Bryce, DRAWings, Softquad (Hotmetal XML), Painter, PaintShop Pro ve hatırlayamadığım pek çok firmayı daha satın aldı.
0
haticesur
Evet, Microsoft bundan birkaç yıl önce Corel'in hisselerinin %30'unu satın aldı, Linux ve Linux ürünleri geliştirimini durdurdu, o sırada Corel'de olan XML teknolojisini kopyaladı sonra da hisselerini yok parasına sattı. Bu yüzden maddi sıkıntıya giren Corel hisse senedi değeri 1$'ın altına düşünce atılmadan önce kendisi Nasdaq'dan ayrıldı ve kendini bir Amerikan finans şirketine sattı. Corel kısa sürede yine toparlandı ve Nasdaq'a girdi. Ama Linux konusunda herhangi bir çalışmaları yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Açık Kodlu Özgür Bir Yazılım Projesi: FlightGear Uçuş Simülatörü

FZ

1995 yılında havacılık simülasyonları konusunda uzmanlaşmış Curtis Olson isimli bir mühedis Microsoft Flight Simulator´a bir eklenti (add-on) yapmaya çalışırken vaktinin büyük bir kısmını asıl iş yerine bu yazılımın dosya formatlarını, iç yapısını, işleyişini, vs. anlamak için enerji harcayarak geçirdiğini fark etti. Ve kendine şöyle dedi: Oturup kendi uçuş simülatörümü yazmaya başlasam, bunu açık kodlu ve GPL lisanslı olarak kamuoyuna sunsam ve sonra...

Olson´un bu çabası ABD´de çılgın bir mühendisin delidolu idealizmi olarak algılanmadı tahmin edebileceğiniz gibi. Proje başladıktan kısa bir süre NASA´daki uzay mekiği programının önemli mühendislerinden biri olan Jon Berndt de projeye destek vermeye başladı. Bu katılımı takiben, bir başka mühendis Tony Peden de projeye katılmakta tereddüt etmedi. Ve gerisi büyük hızla geldi.

FlightGear isimli bu özgür yazılım projesine destek veren deneyimli programcı ve mühendislerin yaş ortalaması 35´in üstünde. Hepsi de kendi alanlarındaki mühendislik ve fizik konularında usta isimler. Geliştirdikleri sistem uç noktadaki havacılık mühendisliği modellerini, grafik (OpenGL) ve ağ programlama tekniklerini kullanıyor. Herkesi sistemlerini incelemeye ve katkıda bulunmaya davet ediyorlar.

Microsoft Sunar: LINQ Projesi

FZ

Daha önce "Microsoft bir şeyler duyurmaya hazırlanıyor galiba" demişti birileri ve biz de bunu not etmiştik FM'nin bir kenarına. Beklenen şey oldu ve Microsof, PDC etkinliğinde getirdiği yenilikleri duyurdu.