Looking Glass 3D LiveCD

0
halixus
Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

Görüşler

0
sametc
Bu kesinlikle basın-yayın teknoloji sayfalarında "haber"olmaz neden çünkü paracı bir mantıkla hazırlanmadıda ondan... Sun microsystem bunun aynısını yaptı fakat bütün medya üstüne atladı... bana da kapitalizm-şirketler-medya-sosyoloji konusunda derin düşüncelere dalmak kalıyor.
0
yetgin
Bu proje sun'ın yaptığı işin devamı değil mi?
0
yilmaz
https://lg3d-livecd.dev.java.net/ burdan livecd çekilebilir. orda sadece incelemesi var. https://lg3d.dev.java.net/ burdaki lisans tiplerine bakarsan da core modul ve bir çok modul gpl ile lisanslı. buna sun'ın ticari malı demek zor.
0
rcan
Biraz önce indirdim denedim, gerçekten hoş yapmışlar ve microsoft vista da da buna benzer bir masaüstü ortamı hazırlanacağı söyleniyordu. İşin kötü tarafı p4 2.8 bilgisayarım var ve bu sistemi çalıştırırken biraz kasıntılı çalıştı, vista da da böyle olursa hoş bir görüntü için hızdan ve zamandan fedakarlık etmek pek akıl karı olmasa gerek.
0
Tarık
çalışan cd olması sistemi zorlamış olabilir.
0
senetariums
nasıl çalıştıracağım.setup dosyası bekliyordum.açılmış dosyalar halinde görünce afalladım.msn adresim:senetariums@hotmail.com.sitedende açıklayabilirsiniz.sıksık girer bakarım.yardım ederseniz sevinirim.şimdiden tşkler....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Maxima 5.9.2 Çıktı

FZ

Maxima'nın 5.9.2 sürümü çıktı.

Maxima, meşhur sembolik hesaplama yazılımı Macsyma'nın GPL lisansı ile dağıtılan bir benzeridir. Maxima ile polinomlar, matrisler, sonlu kümeler, integraller (belirlili, belirsiz), türevler, diferansiyel denklemler üzerinde işlemler yapmak, lineer cebir işlemlerini gerçekleştirmek, keyfi büyüklükte sayılar kullanmak ve her türlü fonksiyonun iki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerini çizmek mümkündür.

Maxima çeşitli UNIX ve benzeri sistemlerde, MS Windows sistemlerde çalışmaktadır. MS Windows için kurulum programı da mevcuttur.

BEA da Eclipse'e destek veriyor.

vst

Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

NetLogo 3.0 Çıktı

FZ

Multi-agent programlama ve modelleme için en çok kullanılan yazılım geliştirme ortamlarından biri olan NetLogo'nun 3.0 sürümü duyuruldu.

Bu sürümde üç boyutlu grafikler, Sistem Dinamikleri Modelleme, gelişmiş grafik özellikler mevcut. 3D graphics, a System Dynamics Modeler, improved turtle pens, improved BehaviorSpace, and other enhancements. Here's a complete list of changes. Try it and let us know what you think. Detaylı değişiklik listesine buradan erişebilirsiniz. Ayrıca sistemde kullanılabilen modelleri web tarayıcınızda da görmeniz mümkün. (Dikkat, tüm gününüzü alabilir, dalıp gidebilirsiniz, tehlikeli :)

xynth-0.8.00 Çıktı!

anhanguera

Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.