Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

0
conan
Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)
Daha önce de iPaQ, Sharp gibi PDA`ler ile aynı şeyi başaran Aaron Higbee ve Chris Davis elde ettiklerini dcphonehome diye bir sayfada yakında yayınlayacaklarmış. (Sayfanın adını çok tuttum hehe)

Bu arada bu hafta sonu Las Vegas'da DEFCON başlıyor. Galiba katılamayacagim :((( Ama son anda bir fikir - zaman değişikliği olursa o zaman oradan FM'ye makale ve fotolar yollayacağım söz :)

Görüşler

0
FZ
Pardon siz USA'da yaşıyordunuz öyle değil mi? Evet, evet öyle olmalı. Tuvalette network kablosu, broadband'li oyun makinaları falan, evet, evet kesinlikle USA :)

Biz de Türkiye'de yaşıyoruz, iyi oluyor arada sırada böyle haberler göndermeniz, böylece ne kadar geri kaldığımızı daha kolayca ve pratik şekilde ölçebiliyoruz, hem ne demiş üstat, ölçmediğin şeyi geliştiremezsin öyle değil mi? E tabii ölçmek güzel bir şey, ölçelim güzelleşelim.

Nice haberlere ;-)
0
conan
Abi yangin sondurme fiskiyelerini degistiriyorlar su anda. Ordan gordum tuvalette network kablolarini. Umarim sprinkler degistiriyoruz diye tuvalete webcam koymamislardir :)
Bu arada DEFCON isi yatti :( Gidemiom...
0
elrond
Yaa benim evde aynı anda hem WC den hem salondan geçen ve aynı malzemeden olan tek şey kalorifer borusu :-)))
0
elrond
Demek ki neymiş şirketler sadece XBox ve PlayStation' a izin verecekmiş :-)

T3@Home
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bayrağı yakalamaya çalışanları yakalayın!

conan

Her sene DEF CON dünyanın en büyük "hacking party"sini düzenliyor. Capture the flag ismi verilen bu partiye dünyanın dört bir yanından hackerlar katılıyor. Göreviniz 72 saat içerisinde bir sisteme girebilmek!

İşte bu kargaşada da The Shmoo Group da oluşan bütün trafiği loglamış ve de online olarak internet ortamına sunmuş. 5.8 GB'lik herhalde dunyanın en büyük IDS testinin sonucunu indirmek isteyenlere kolay gelsin! :)))

Not: ben baktığımda site sanırım slashdot etkisinden down olmuştu ;) Yine de referans olarak linkleri vereyim dedim.

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...