Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

0
butch
Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...
FazlaMesai 8 inci ayını geride bırakmak üzere ve şu anda 326 üyesi var. Bu 326 üyeden 29 u bize aktif olarak katılıp şimdiye kadar yayınlanan haber, makalelerin 127 sini yollamışlar. Bu yaklaşık %42 ediyor. Bugün hadi şunları bir hesaplayayım dedim ve böyle bir sonuçla karşılaşınca gerçekten şaşırdım. Demek ki gerçekten işin başından beri kurduğumuz, sitenin gerçek sahiplerinin üyeleri olabilmesi, içeriğini bizlerin değil onların yönlendirebilmesi hayalleri gerçek oluyor.

Tabi daha işin başındayız. Umarım daha çok şaşkınlıklar yaşayacağız beraberce. Onun için paylaşmaya devam. Günün birinde Türkiye'de birşeyler değiştirilebilecekse inanıyorum bunu bizler yapacağız, hep beraber...

Görüşler

0
anonim
Yukarıdaki yazıyı yazmamıza sebep olan ama sitede haber olarak yayınlamak konusunda tereddütte kaldığımız tunc un yolladığı yazıyı ondan özür dileyerek, yorum olarak yayınlıyoruz.

Fazlamesai.net belkide türkiye''de öncü sitelerden biri olacak. Gevurun freshmeat''i varda bizim niye olmasın düşünürkene :)? Bu site sayesinde belki aramızdan yeni developerlar, coderlar çıkacak. Memleketimizde open source program kullanımı artıcak, insanlar bilmediklerini, sormak istediklerini burada rahatca paylasabilecekler. Bence bu konularda atılmış iyi bir ilk adım.
Sonuna kadar destekcisi olacağız .

Saygılarımla
Tunç Günergun
Technical Manager
tunc@bilgidunyasi.com.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux´ta Türkçe Sorununa Son

ersan

Merhaba. Vector Linux (3.2) kullanıyor ve Türkçe karakter ve klavyede sorun yaşıyorsanız bir kaç küçük işlemle bu sorunu aşabilirsiniz:

fazlamesai.net'e soralım: Nereye gidiyoruz?

some_plus

Bu siteyi takip edenlerin çoğu tahminen bilişim camiasından. Herkes, her sabah kalkıyor, bazısı okula, bazısı işe gidiyor. Şahsen gözlemlediğim birşey var, o da bu camiadan bir çok kişinin güne uykusuz olarak başlıyor olması.

Benim düşüncem bunun sebebinin bitmek bilmeyen bilişim deliliği olması.

Fazlamesai Zirve! 25 Şubat 2006

sundance

Beş yılı aşkın bir sürede iyisiyle kötüsüyle birçok şey paylaştık. İpe sapa gelmez tartışmalarda kaybolduğumuz da oldu, çok faydalı eğitici makaleler yazdığımız da.

Bu sürenin sonunda inanıyoruz ki Fazlamesai'ye katkıda bulunanlar artık belli bir bilgi seviyesinde, bazı hareketleri önceden tahmin edilebilir bir grup, kısaca bir topluluk olarak adlandırılabilir hale geldi.

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

Pardus 1.1 Alpha Çıkar

butch