fazlamesai.net in, slashdot.org out

0
mos
Bu akşam Kablo TV'de henüz test yayınında olan bir kanalda -adı sanırım Technology Channel- klasik in/out eşleştirmeleri vardı. Daha önce Firefox in , Internet Explorer out yazısı gözüme çarpmıştı, ancak bu sefer

fazlamesai.net in
Slashdot.org Out

yazıyordu yahu! :)
Şimdi...

1- Bu kanalla siz saygıdeğer FM yöneticilerinin bir organik bağı var mı?

2- Varsa, bu kanalda aktif rol alacak mısınız?

3- Şayet alacaksanız bu, sonunda bir ulusal kanalda Açık Kaynak kodu ile ilgili elle tutulur birşeyler gör(ebil)eceğimiz anlamına gelir mi?

4- Eğer öyleyse, neden daha önce buradan duyurmadınız? Ayıp değil mi heyecanlandırıyorsunuz milleti? Siz çok komik misiniz?

Söz savunmanın :)

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... bu haber beni neden şaşırtmadı acaba? Tabii /. out, FM in olacak... siz ne bekliyordunuz ki....
0
fsniper
Bu adamlar /. etkisinden korkmuyor hiç sanırım. Ya akıllının biri /. a haber yaparsaonları diye hiç düşünmemişler mi? Fazlamesai doğal olarak in çünkü fazla mesai etkisi diye bişey yok. :)
0
conan
simdilik!
0
FZ
Az kaldı! ;-)
0
sundance
Fazlamesai etkisi yok mu ? Nasıl olmaz ? En son bıraktığımızda ordaydı. Hani böyle mesainin orta yerinde hissedersiniz, "Ulan bu benim yapmak istediğim iş değil ki, kim çizdi beni bu kareye ? Otursam, şöyle bir uygulama geliştirsem, böyle milyon dolarlık şirketlerin yaptıklarına kafa tutacak bir şeyler yapsam, birileri benim için de "Hasta mıdır nedir ? İşi gücü yok mu bu adamın ?" dese, kıskıs gülsem. Neyse en azından bir haber yazıp bir iki yorum atayım bari.

Buna Fazlamesai efekt diyoruz biz ;)
0
mos
tabi cok safim , ben de fazlamesai nasil "in" olur da slashdot "out" olur diye sasirmsitim zaten (?!)
0
sundance
Sanırım göreceksiniz :) Hem de haftada 1,5 saat. Elle tutulur olup olmadığına siz karar verirsiniz artık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecekten gelen adam

redogre

Gelecekten gelen adam!

Amerika Gezi Rehberi - 1

sundance

Çalışmakta olduğunuz şirket bir yazılımın eğitimini almak için sizi yurtdışına mı gönderiyor? Ya da LinuxExpo, Compex veya EEE gibi bir fuara gideceksiniz, ama daha önce hiç yurtdışına çıkmamışsınız, neler yapılması lazım, ne gibi ince noktalar var bilmiyorsunuz.

Malum, bilgisayar sektöründe yurtdışına gidip gelmeler çok oluyor, belki son onbeş günde edindiğim tecrübeler birilerinin işine yarar diye aldığım notları alt alta yazayım dedim.
Bu yazı genel olarak yurt dışına çıkmayla, özel olarak da Amerika'ya gitmeyle ilgili. Verilecek ipuçlarının çoğu genel, ama Amerika ve NewYork'a özgü bir iki küçük detay da var, umarım birilerinin gezisi benimkinden daha kolay olur bu sayede :)

Schrödinger'in Kedisi

redogre

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....