Firefox 3 Deneme Sürümü

0
vst

Firefox 3 deneme sürümü Alpha 1 yayınlandı. Sadece geliştiricilerin kullanması öneriliyor. Önemli bazı değişikler:

  • Öntanımlı Cairo grafik kütüphanesi ile verimli 2D render (donanım bağımlılığından kurtulmak adına önemli)
  • Geliştirilmiş thread modeli
  • Yeni Gecko motoru: 1.9

Görüşler

0
digitalb
kullanıyorum inanın çok güzel tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla´dan daha hafifi: Phoenix!

tongucyumruk

Mozilla'nın browser olarak yetenekleri tartışılmaz. Ama bildiğiniz gibi ailemizin browser'ı Mozilla sadece browser değil. Sadece öntanımlı kurulumda bile Mozilla Mail'den tutun da ChatZilla'ya birçok paket içeriyor. Tabiiki bu kadar eklenti ve özelliğin de herşey gibi bir bedeli var. Sonuçta Mozilla oldukça iri kıyım bir browser haline geliyor. Sırf bu nedenle Mozilla yerine son derece hafif olan Opera'yı kullanan insanlar mevcut (kullansınlar tabii Opera'da sevdiğimiz bir browserdır). Mozilla projesinin kendi içinde de bundan yakınan arkadaşlar olacakki yine Gecko motorunu kullanan ama Mozlla'nın gereksiz olarak gördükleri bütün yükünden arındırılmış bir browser hazırlamaya başlamış, adını da Phoenix koymuşlar.

Mozilla Firebird (eski Phoenix)

roktas

Çıktı çıkacak derken, eski adı Phoenix olan Mozilla Firebird (0.6 ) resmen duyuruldu. Benim de büyük bir memnuniyetle kullandığım Phoenix'in bu isim değiştirmiş yeni sürümünde fazla bir değişiklik yok. Fakat ne de olsa bu bir resmi sürüm ve artık Phoenix (ve hatta Mozilla) yerine Firebird ismini kullanmamız gerekiyor. Bundan kısa bir süre önce Mozilla 1.3.1 ve 1.4 beta da sessiz sedasız duyurulmuştu. Mozilla 1.3.1 ile gelen bir yenilik olarak Mozilla Mail'in spam'e karşı etkin bir önlem olan Bayesian filtreleme özelliğine sahip olduğunu belirtelim. (Bu yenilik Mozilla'nın sadece browser tarafına dayanan Firebird için bir anlam taşımıyor.)

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.

Mozilla.TR ye Suikast...

anonim

Dün Mozilla Türkiye sitesini gezmek istedim... Ama sonunda ne oldu...

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/