Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

0
FZ
Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
"Bunla ne oyun oynanir beaa" diyecekler oldugu gibi, "bundan bilgi islemimizde olsa ne iyi olur" diyenlerde var, tIpkI benim gibi.

P.S: ukalalik olacak belki ama, kucuk bir duzeltme de benden : 128+4 islemci var (asagidaki "parts" tablosunda belirtilmis) ;-)
0
SHiBuMi
Sayfanın dibindeki contact info bölümüne baktınız mı :) Projeye liderlik eden Hank amcamız bir Türk ile evli. Milli damadımız ayni zamanda Tekirdağ köftesinden esinlenerek Lexington köftesi'ni icat etmiş. Başarıdan başarıya koştuğu projelerinde en büyük desteği türk eşinden ve onun ellerinden yediği Tekirdağ köftelerinden (kofte of Tekirdag) aldığını söylüyor.

FazlaMesai.Net, bilişim televolesinde tek
0
conan
haha benim arkadasim da bir amerikali ile evli. O da ayni bu tip bir projenin basinda :) Beowulf ile ugrasan amerikalilar turk kizlarina hasta oluyorlar sanirim :))))))
0
conan
> O da ayni bu tip bir projenin basinda
O da = kocasi
kendisi degil yani...
0
malkocoglu
Bu cok komik.. Hank Bey Tekirdag koftesine geri-muhendislik (reverse-engineering) uygulamak istemis anlasilan.. :) Bir akrabamiz, Tekirdag kofte lokanta sahibine gore, sirlarindan birisi cig kofteyi uzun sure buzdolabinda bekletmekti... gibi hatirliyorum. Aman kimse duymasin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyanın ilk Açık Kodlu Birası!

zilog

BBC'de yayınlanan bir haberde dünyanın ilk açık kodlu birası tanıtıldı. Our Beer v.1 isimli bira, Kopenag'daki Information Technology University'de, fikir hakları üzerine yapılan bir workshop sırasında ortaya atılan bir fikirden doğmuş. Workshop'u yürüten Rasmus Nielsen, öğrencilerden, yazılım dışında bir açık kodlu yaklaşıma bir örnek bulmalarını isteyince, bu fikir ortaya atılmış. Creative Commons Licence altında sunulan biranın tarifine sitesinden ulaşmak mümkün.

Osliving.com - Açık Kaynak Yazılım Arşivi

parsifal

Henüz dokuz gün önce kurulmuş olmasına rağmen itinalı bir çalışmanın ürünü olduğu belli olan Open Source Living adlı sitede, birçok açık kaynak, kaliteli ve bedava yazılım tanıtımını bulabilirsiniz.

Özellikle windows işletim sistemi kullanıyor olup açık kaynağın tadına bakmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için güzel bir arşiv. Zira hala pekçok kullanıcı açık kaynağın sadece GNU/Linux sistemlerine özgü olduğunu sanıyor.

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar:

İstanbul'da Dünya Mahkemesi: Bush ve Blair Mahkemeye Çağrıldı

FZ

İstanbul'da ABD Konsolosluk yetkilisi Irak Dünya Mahkemesi Heyetinin ABD Başkanı Bush'u mahkemeye gelip iddiaları yanıtlamaya çağıran mektubunu kabul etti. Tony Blair'in davetiyesi ise mektupla gönderildi.

Yukarıdaki sözler Dünya Mahkemesi web sitesinden alınma. Oturumlar, 23 Haziran 2005, Perşembe, yani bugün 20:00'da, İstanbul'da başlayacak.

Irak Dünya Mahkemesi (WTI) Irak’taki savaşa karşı dünyanın her yerinde yükseltilen itirazdan doğmuş küresel bir girişimdir. 1960’ların sonunda yapılan Russell Mahkemesi'nden esinlenen WTI, Irak’taki savaş ve işgale ilişkin gerçekleri ortaya koymayı ve bu saldırının sessizce geçiştirilmesini engellemeyi hedeflemektedir. Amaçlanan bu süreçte işlenen suçların ve ihlallerin yanı sıra, çekilen acıların, susturulan seslerin ve direnişin de kayda geçirilmesidir. WTI, somut kanıtlara dayalı bir dinleme, düşünme, değerlendirme ve yargı sürecidir.