Go, go, go! Rock 'n Roll!

0
mos
Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.
Oyunu Linux tarafında Stargus ismi ile geliştiren ekip tüm özellikleri aktif olmasa da Terran ve Zerg ünitelerinin tamamını ve ses / müzik öğelerini oyuna eklemişler. Ve daha kompleks bir yapay zeka geliştirdiklerini iddia ediyorlar..

Geliştiricilerinin web sayfalarına koydukları bir adet ekran görüntüsü için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
gnnaahh
OMG ( Ohh My GNU'm )

:=]

0
mos
nasıl bu kadar benzetebiliyorlar ki?
bu ünite resimleri, terran karakterlerinin tipleri filan bizim bilmedigimi(ya da görmediğimiz) bir formatta imaj olarak saklı mı data dosyaları arasında?

bu adamlar da oradan mı alıp kullanıyorlar?

yani bu imajlar asıllarının başarılı kopyaları mı? yoksa zaten asıllar mı bunlar?

0
Betelgeuse
ille de protoss isterim... :))

Bilgisayarımda vmware içinde bir windows beslememin tek nedeni bu starcraft oyunudur... wine ile falan uğraşamadım, hala canım sıkıldıkça oynarım... Protoss olup terranları tepelemek hoşuma gidiyor...
0
conan
Wine ile oldukca guzel calisiyor. Multiplayer bile ;)
0
mos
wine 'in oldukca eski versiyonu ile bile (sanirim 3 seneden fazla olmustur) gayet duzgun calisiyordu starcraft. ama o zamanlar LAN uzerinde oynamak icin illa IPX isterim diyordu, sonraki bir patch'le protokolu secme sansi vermislerdi fakat bu haliyle denememistim hic.

diablo 2 de online calisabiliyormus wine ile, starcraft da sorunsuz calisiyorsa super :)
0
anonim
Diablo, Diablo 2 ve ek paketi, Warcraft'in tum oyunlari (I, II, III, III: TFT, WoW) hepsi wine ile mukemmel bir sekilde calisiyor. Darisi Starcraft 2'nin basina (yok artik :)).
0
mos
hani bir ara alternatif bir diablo2 sunucusu vardı, bir Alman 'a aitti..

duruyor mu o? eve gidince kurayım bari :)
0
huseyinalb
güzel bir girişim, bakalım aynı oyun motorunu sağlayabilecekler mi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

40 bin kişinin aklı bu oyunda

FZ

Warcraft oyunu için sabaha kadar kuyrukta bekleyenler, Türkiye'de nüfusu 40 bine ulaşan sanal bir âlemin vatandaşları. Bu oyunun kardeşi Starcraft, Güney Kore'de milli spor olmuş. Üniversitede ders diye okutuluyor, onunla ilgili dört TV kanalı var, biri devlet kanalı.

Enemy-Territory v2.60 kaynak kodu açıldı.

zentoo

Id Software in halen ücretsiz olarak dağıttığı asla PC'mden eksik olmayan ve de gördüğüm en kaliteli netcode kullanan Wolfenstein Enemy-Territory'nin 2.60 sürümünün SDK'sı indirmeye hazır. İnceleyin öğrenin, öğretin, dağıtın ve hatta oyun yapın. Söz veremesem de Linux a yaptığınız oyunun "Cinematic"leri benden ;-]

FTP Linki

Mekansız

FZ

"Mekansız 3 boyutlu FPS oyunudur (Half-Life,Max Payne,Delta Force...vd. gibi). Halen geliştirilme aşamasındadır, ancak yakın zamanda (en azından 2002 içinde) bitmesi planlanmaktadır," diyor sitenin ve oyunun geliştiricisi Emre Evren. Bakalım bizi nasıl bir oyun bekliyor. Demoyu deneyenler yorumlarını buraya ya da doğrudan programcıya iletebilirler ;-)

Oyun için hazırlanmış müziği epey tuttuğumu belirtmemde fayda var (bunu ayrıca MP3 olarak çekip dinleyebilirsiniz.)

Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

parsifal

iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

What are you waiting for, Christmas?

parsifal

Duke Nukem'le yatıp kalktığımız dönemlerde ağzımızdan çıkamayan replikti.

DNF'nin çıkması 10+ yıl ertelenmişti. Sıra sinema filminin çekimine geldi. Duke için John Cena ile görüşülüyormuş. Bakalım filmi sinema perdesinde görmek için ne kadar bekleyeceğiz?