Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

0
darkhunter
Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Görüşler

0
turkix
google olayı dün yalanladı: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html adından uydurma olduğu belliydi zaten.
0
turkix
Ayrıca Google'ın Google Pack programlarını Linux'e ayarlaması o kadar kolay değil; kafasında böyle planlar yapsa o programları qt gibi platform bağımsız kütüphanelerle yazardı. Skype bunun mümkün olduğunu götermişken bile..
0
darkhunter
/. daki haberin yalanlandığını az önce haber tekrar baktığımda farketim. Dün akşam baktığımda yoktu malesef...

Bu durum için özür diliyorum :(
0
hayy
google'ın *nix tarzı yeni bir işletim sistemi yapması, biz kullanıcılara ne kazandırır diye sorsak, vereceğimiz menfi cevaplardan, google'ın öyle bir işletim sistemi yapmayacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliriz. çünkü şu an *nix tarzı işletim sistemlerini işin erbabı-erbab deyince parentezi açmak gerekiyor ama o da ayrı bir mevzu- kullanıyor. ev kullanıcılardan linux için sadık birini bulmak çok zor. benim şahsi görüşüm, macosx intel tabanlı pclere kurulacak hale getirilirse ve lisans ücreti kaldırılırsa, yada gnome ve kde, kullanıcı dostu haline getirilirse her yönüyle, bilgisayarı, sadece sohbet ve müzik haricinde kullanmayı da öğrenecektir ev kullanıcıları diye düşünüyorum.
0
anonim
Bu arada google bu haberide anında yalanlamakta gecikmedi.
0
towsonu2003
http://ubuntu.wordpress.com/2006/02/01/goobuntu-analysis-of-a-hoax/

En azindan Ubuntu adi cikti ortaya.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android

auselen

Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

to google

anonim

Google sözcüğü İngilizce sözlüğe girdi.

Main Entry: goo·gle
Pronunciation: 'gü-g&l
Function: transitive verb
Inflected Form(s): goo·gled; goo·gling /-g(&-) li[ng]/
Usage: often capitalized
Etymology: Google, trademark for a search engine
: to use the Google search engine to obtain information about (as a person) on the World Wide Web

Kaynak: Ntvmsnbc
Sözlük: Webster

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

BSA nedir ?

anonim

"BSA nedir" Google da aratıldığında ilk sıradaki bağlantıda EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) sitesinde Ethem DERMAN tarafından yayınlanmış bir makale bulunmakta. Çok çarpıcı. Kesinlikle okunmalı.

Adres: http://e-dergi.emo.org.tr

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.