GoogleX

0
anonim
Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...
Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ohazama, Google arama kutusunun üzerinde bulunan ve diğer bazı Google servislerine (images, directory, news...) erişimi sağlayan metin linklerin yerine basit bir DHTML/JavaScript uygulaması ile, servislerin ikonlarını yerleştirdi.

Uygulamanın asıl özelliği, ikonların üzerine mouse ile gelindiğinde ikonların animasyonlu olarak büyümesi ve öne çıkması. Mac OS X kullanıcılarının yakından bildiği bu efekti yaratan Ohazama, sayfanın en altına şu ibareyi ekledi:
"Roses are red. Violets are blue. OS X rocks. Homage to you."
Uygulama ilk olarak Google mühendislerinin yeni geliştirdikleri teknolojileri ve yöntemleri sergileyerek beta sürüm halinde kullanıma açtıkları Google Labs sayfalarında sergilendi. Ancak bir süre sonra Google yetkilileri hiç bir açıklama yapmadan uygulamayı Labs'dan kaldırdı. Uygulamanın açıklama yapılmadan kaldırılması pek çok kişinin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına sebep olurken, yaygın bir düşünce de uygulamanın, aramalara yeni bir boyut katmadığı, sadece eğlenceli bir arayüz olarak kaldığı ve bu yüzden geri çekildiği yönünde.

Uygulama kaldırılsa da bazı kopyaları farklı web adreslerinde bulunabilmekte.

Görüşler

0
ether
Login olmadan yazmışız:)
0
arikan
Hemen hemen ayni zamanda aciklanan Yahoo 360 [360.yahoo.com] ile bir ilgisi olmali.

Yahoo'nun Flickr'i almasi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken:

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.