imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

0
FZ
İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

Görüşler

0
ZZombie
Bir laf vardir.
"Pire için yorgan yakmak" şeklinde.
Durumumuz tam onluk.
Delinin biri çıkıp "Ben bu siteyi sikayet ediyorum." deyip site kapattiriyor. Varmi boyle bir mantik?

Ki soz konusu sitenin de dosya paylasimi ile hicbir alakasi yok. Paylassa paylassa bilgiyi paylasir, bu da demek oluyor ki yakında FM de kapatılır.

Yarın öbür gün biri çıkar da "Ben kendi eğitim kurumumda milyon liralara verdiğim eğitmleri, bilgileri ve daha fazlasını burada bu adamlar hic para talep etmeden herkesle paylasiyorlar, sikayetciyim". derse n'olacak? Kapatılacak mı burası da?

Vakti zamanında bu türde aptalca kapatma işinin bir benzerini Türkiyede internetin kedinelerine eşit olduğunu söyleyen bir firma yapmıştı. Türk telekom fiyat politikasını proteso etmek için TTnet kullancılarının kendi sunucularına erişimlerini engellediler, noldu sonra? Müşterileri ile davalıkoldular.

Sen hem benden barındırma adı altında dönemin en yüksek üçretini talep edeceksin. Ben de sana "Siteme müşterilerim erişemiyor" diye şikayet edince "TTneti protesto ediyoz, erişimlerini kapattık" diye saçma bir cevap verecen.

Evet, Türkiyedeki internetin kendilerine eşit olduğunua o zaman karar vermiştim zati, zira şu an ki mantıktan hiç bir farkı yok. Tebirk ederim, başarılarının da devamını dilerim.

Allah tan da akıl fikir dilerim.
0
kocak
Bu haberi okuduğumdan beri anlayamadığım bir şey var. imdb.com sitesinin film paylaşımı ile ne ilgisi olabilir? İnternet üzerinde en geniş film vb. veritabanına sahip bir site nasıl olur da video paylaşımına olanak sağlayacak bir ortam sağlayabilir? Bunu anlayamadım bir türlü.
0
Guardian
imbd.com yasaklanacağına yazım hatası ile imdb.com yasaklanmış.

Şuan düzeltilmiş görünüyor.
0
101
Google'ın yasaklanacağı günler artık mizah malzemesi değil ciddi bir öngörü haline geldi.

0
metoikos
Şimdi ben google üzerinden dvd, mp3, yazılım vb şeyleri yasal olmayan yollardan edinebiliyorum. Demek ki en büyük yasadışı içerik kaynağı google. O zaman şikayet etmek istiyorum google amcayı, kötü örnek oluyor bize. Hadi bakalım kapatacaklar mı google'ı da?!#+
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yükselen Değerler Medyası...

conan

Yükselen değerleri daima takip eden ve kendisine uygulayan güzide medyamızın bir ilke daha imza atmış olmasını gururla burada haber yapıyorum! Çok değil belki bir sene öncesine kadar içeriğini kimseyle paylaşmak istemeyen, ya da para ile satan medyamız bir anda ne hikmetse RSS feedleri ya da içerik paylaşımları yapmaya girişti.

İşte bazı gazetelerimizin birden ortaya çıkan RSS linkleri.

Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

FZ

Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Vatandaşlık, Kişisel Bilgiler, 250 YTL Ceza ve Bilgi İşlem...

FZ

Bilgi almak, bilgi vermek. Devletin vatandaştan bilgi alması ve vatandaşın devletten bilgi alması. Garip bir asimetri. Söz gelimi artık adresinizi bildirmezseniz 250 YTL'den başlayan para cezasına çarptırılacaksınız.

Bir başka habere göre ise İçişleri Bakanlığı, başlangıçta sadece nüfus kayıtlarının doğru düzgün tutulmasını amaçlayan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ndeki (MERNİS) bilgileri, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti veren kurumlarla paylaşacak. Kimlik Paylaşımı Sistemi Uygulama Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektronik fişleme tartışmalarını yeniden gündeme getiren yönetmelik şöyle işleyecek.

Uzun yıllar ABD'de yaşamış bir tanıdığımın deyişi ile: "11 Eylül sonrası ABD'de yabancı pasaportlu Müslüman olmak burada vatandaş olmaktan daha az kayıt ve bürokrasi gerektiriyor."

Internet'te Çok Vakit Geçirmek İşten Atılma Sebebi

FZ

Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, Adana Barosu'nun 'Avukatlar Haftası' nedeniyle düzenlediği 'İş Hukuku' konulu panelde yaptığı konuşmada 4 bin 773 sayılı İş Güvencesi Yasası ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yasanın, işverene işçinin sözleşmesini feshederken geçerli neden belirtme zorunluluğu getirdiğini söyleyen Doç. Dr. Günay, teknolojik gelişmelerin getirdiği bazı davranışların da bu kapsama girdiğini söyledi. Doç. Dr. Günay, şöyle dedi: "Bir süredir hayatımızda olan cep telefonuyla, telefon işçiye bile ait olsa uzun süre konuşmak ve bunu alışkanlık haline getirmek, iş sözleşmesini feshetme gerekçesi olarak gösterilebiliyor. Aynı şekilde internette uzun süre harcayan, prn içerikli mailler atan işçi de işten çıkarılabiliyor. Bu gerekçelerle işten çıkarılanların açtıkları işe dönüş davalarını reddediyoruz."

Durumu incelemek için de mi savcı lazım?

experience

Türkiye'de internet hakkında düşünceniz nedir bilmem ama belki şuna bi goz atmak istersiniz.(Ed: Tabi isteriz ama umarım bir dahaki sefere siz de Türkçe karakterlerle yazmak istersiniz :)
Gectigimiz ay dedicated sunucumuzun da barındığı serverlara DDOS saldirilari olmustu. Saldırılarda ortalık biraz karışmış ve bize de ISPmizden mailler gelmişti. Sistemini koruyun vs. tadinda. ve bize bazi loglar maillemişlerdi. Bariz syslog'ları idi, saldırılara yönelik. Yani bu logları ciddiye almışlardı.
Bundan yola çıkarak bizim serverımıza sürekli saldıran bir saldırgani logları ile beraber Türk Telekom'a bildirmeye karar verdim. Ve şu emaili yazdım.