İnce bir LaTeX2ε Elkitabı

0
innaw

Görüşler

0
FZ
LaTeX ile ilgili bir başka Türkçe kılavuz için Kitap Eleştirisi: Adım Adım LaTeX yazısına bakabilirsiniz.
0
experience
mükemmel bir kaynak. türkçeye kazandirilmi$ olmasi da çok güzel bir haber.
0
SHiBuMi
Hoca'mız?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gimp ve Scribus için eğitici videolar

batasoy

32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

FZ

Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Da Vinci Şifresi Deşifre Oldu

malkocoglu_2

Şimdiye kadar bu kitaptaki kadar, "gerçeklere dayandığını" beyan edip gerçeği bu kadar "esneten" az kitap okumuşumdur. Daha başta "açık anahtar şifrelemeyi Da Vinci nin bulduğu" lafı ile uyandım. Google'da "Da Vinci Code mistakes" kelimelerini kullanarak arama yapınca binlerce sonuç geri geldi.

Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

darkhunter

Son güncellemesi Aralık 2006'da yapılan, Advanced Bash-Scripting Guide, güncel olmasının yanı sıra, Bash ile yazılan ilginç örneklerle de "state of the art" niteliğinde bir kılavuz.

10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

FZ

1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.