Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

0
FZ
Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

Görüşler

0
Tarık
Buraya bağlantı verilmiş ama site ttelekom tarafından engellendiği için ulaşılamıyor sanırım.
0
FZ
Burası FM olduğuna göre buradaki bilgisayarcı arkadaşların bu tür basit DNS engellerini kolayca aşabileceklerini tahmin ediyorum DNS sunucu ayarlarını değiştirerek. Buna üşenenler http://hidemyass.com/ tarzı yardımcı sitelerden faydalanabilir.
0
jfever
zaten bu gidişle opendns'i en çok kullanan millet olarak anılırsak hiç şaşırmayacağım.
0
FZ
:)
0
parsifal
Link açılmıyorsa sebebi budur:
http://uzaktanegitim.wordpress.com/
0
FZ
Haberde bahsi geçen makaledeki tekniklerle ilgilenenler bu makaleyi de okumak isteyebilirler.

(Hmm, FM ortamında her haberin içine girince, "bu haberi okuyanlar bu haberleri de okudu" gibisinden bir tavsiye sistemi olsa idi nasıl olurdu acaba ;-)
0
anonim
parantez içi belirttiğiniz düşünceniz gerçekten hoş olurdu.

Fakat kullanıcıların hangi haberi de okuduğunu anlayan bir script değilde haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

(Hatta bu bölüme FM üyeleri tarafından haberi okuduğumuz sayfada link eklenebilsin falan filan...)
0
FZ
haber yayınlanırken yayınlayan kişi tarafından konulan ilgili linkler gibi bir bölümü kastettiniz sanırım.

Hayır, otomatik olmasını kast ettim. Otomatik olmazsa tek tek uğraşmaz insanlar ama otomatik olarak çıkarsa ilgilenip tıklayıp ne var ne yok diye bakarlar.
0
FZ
(Hmm, yahut bir online learning sitesinde "bu derste bu bölümü okuyup çalışanlar aşağıdaki derslerde aşağıdaki bölümleri de çalıştılar..." gibi bir liste olsa idi otomatik olarak üretilen? ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dbmail Kurulumu Belgesi

anonim

Dbmail, IMAP ve POP hizmeti vermenizi sağlayan bir yazılımdır. Dbmail ayrıca e-postalarınızı, kullanıcılarınızı ve sanal domainlerinizi bir veritabanı üzerinde tutmanızı sağlar. MySQL ve PostgreSQL desteklemektedir.

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

Debian GNU/Linux İçin Paket Yapımı

yuxel

Debian GNU/Linux'u en popüler dağıtımlardan birisi yapan şüphesiz ki paket yönetim sistemidir. Neredeyse tüm paketleri resmi depolardan (http://www.debian.org) veya gayri resmi yansılardan (http://www.apt-get.org) edinmek mümkün. Ancak bazen istediğiniz programı istediğiniz koşullarda paketlenmiş olarak bulamıyorsunuz. Bu durumda kendiniz kaynak koddan derlemek zorunda kalıyorsunuz. Daha sonraki kullanımlar veya arkadaşlarınızla paylaşmak için bu derleme işlemini bir paket olarak kenarda köşede bekletmek isteyebilirsiniz. Bu belgede, Debian paket yapımı hakkında bilgi bulacaksınız

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

Bilişsel Bilimler Kılavuzu - II

FZ

Bilgisayarlar düşünebilir mi?: İnsan yanlısı, bilgisayar yanlısı, canlı yanlısı, robot yanlısı, bilişsel bilimciler derneği başkanı, Budacı bilge ve bekçi arasında bir söyleşme.

Giriş

Bu soru, kimilerine çok ilginç gelebilir; bilim-kurgu yapıtlarıyla dolup taşmışlar için ise yine o bildik sorudur. Ancak, burada yer alması, bu iki bakışın da bundan daha temel bir soruyu gözden kaçırmalarından kaynaklanıyor: İnsanlar düşünebilir mi?

İnsanların düşünebiliyor olduğuna eminizdir. Kendimizden biliriz. İçimizdeki seslerin dansı gibidir düşünmek. Dışavurmadan sürdürdüğümüz bir yarım tümcecikler silsilesi. Bizden tanımlanması istendiğinde, "hani var ya! Bunu herkes kendi içinde yaşar" deriz. Peki ama düşündüğümüze emin miyiz?