Jaunty Jackalope Çıktı!

0
parsifal

Görüşler

0
hayalci
Bence buradan indirilmeli :)

ftp://ftp.linux.org.tr

ya da http için http://ftp.linux.org.tr

0
aircanada
dün baktığımda yansılar arasında linux kullanıcıları derneği vardı ama çalışmıyordu bugun baktım kaldırmışlar listeden bence resmi torrent ile indirmek en iyisi gibi geliyor.
0
nelson
torrent candır, yok ben normal indiririrm diyorsanız 'wget -c' kraldır
0
yilmaz
Kurup kullanan yda 8.04 den yükseltme yapan var mı? Yükseltme yapanlar var ise pulseaudio,ext4,networkmanager,x sürücülerinde problem yaşadınız mı?
0
St
Ext4 zaten sorunlu olduğu için varsayılan ayar olarak gelmiyor. Sabit IP sorunu ise, neden olduğunu hiç anlamadığım bir şekilde (artık 3. dağıtım mı oldu 4. mü bilemiyorum) hala devam ediyor. Onun dışında bikaç saatlik deneyimin fena değildi, KDE doğru yolda ilerliyor (laf aramızda ubuntu sevmem, kubuntudan vazgeçmem, ama ikisi de candır, canandır).
0
fatihs
Ben iki gün önce 8.04 versiyonundan yükseltme yaptım. yaklaşık 4 saatimi aldı. 900 kusur mb dosya indiriyor yükseltme aşamasında, bunları kurması da 40-45 dk'sını alıyor. Cd'den tekrar kursam daha kolay olacaktı diye içimden geçirdim. Ama kurulum sonrası tüm mevcut bilgilerim ve programlarım yeni sisteme adapte oldu. Yalnız eric4 kurulumunu yeniden yapmak zorunda kaldım. İlk izlenimim gerçekten çok janjanlı olduğuydu. İnceledikçe daha çok hoşuma gitti. Görsellik gerçekten üst düzeyde tutulmuş, efekler falan.
0
yilmaz
boot süresinde bi değişik var mı?
0
fatihs
Daha uzun sürede boot ediyor. Benim bilgisayarın açılışı 1 dk'yı buluyor.
0
yilmaz
dosya sistemini ext4 yapınca 30sn gibi bir sürede boot ediyor.
/boot dizini içinde 100-200mb bişe ayarlamakta fayda var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.

Ubuntu Kurulum Portu (Ubuntu Sebili?)

Betelgeuse

Bu adreste gördüğüm şey bilgisayarı bağlayıp networkten açıp ubuntu kurulabilecek bir network portu. Bilgisayara network üzerinden Ubuntu GNU/Linux kurulabilecek bir sunucu ayarlamışlar ve duvara monte bir network prizine bir bağlantı yapmışlar.