Ubuntu Kurulum Portu (Ubuntu Sebili?)

0
Betelgeuse
Bu adreste gördüğüm şey bilgisayarı bağlayıp networkten açıp ubuntu kurulabilecek bir network portu. Bilgisayara network üzerinden Ubuntu GNU/Linux kurulabilecek bir sunucu ayarlamışlar ve duvara monte bir network prizine bir bağlantı yapmışlar.
Bilgisayarınızı buraya bağlayıp CD ile falan uğraşmadan rahatça Ubuntu Linux kuruluyormuş. Fikir olarak hoşuma gitti. Okullarda, fuarlarda, şenliklerde falan böyle bir uygulama yapılsa, üzerine de "Ubuntu Sebili" ya da "Ubuntu Hayratı" yazılsa çok hoş bir uygulama olur. Tabi yan yana birkaç network bağlantısı kurulup Ubuntu, Debian, Pardus, Fedora vb. dağıtım isimleri yazılıp değişik seçeneklisi de hoş olur.

Görüşler

0
majesty
Paylaşmak iyidir.
0
koraypeksayar
Hehe güzel fikiiiir :)

TFTP ve netboot...

Biz de yapalım abi :)
0
Tarık
hüleyn ben interneti, cd-rom u olmayan etherneti bulunan 233 mmx ibm notebokk um için düşünmüştüm de teknik alt yapım el vermemişti desem ne kadar manalı olur. Demekki düşünüldüğü anda icraata geçmek gerekiyor.
0
gaborjin
Cidden bu durumu MEB ile paylaşmak lazım. Okullar için çok süper lab ortamı.
Birde öğretmen arkadaslar bu konuya biraz daha ciddi bakabilseler olay tam süper olacak.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu ve Kubuntu v5.04 hazır!

zentoo

Ubuntu 5.04 (Nisan 2005) versiyonu çıktı. Buradan ve de buradan ulaşabilirsiniz. Kanımca ufak çapta bir devrim yaratan bu GNU/Linux dağıtımı, bütün camiaya hayırlı uğurlu olsun. :-]
DVD versiyonu Live CD + Install + Yerelleştirme dosyaları olduğundan 2.7 GB ISO dur.

Xbox 360'a Ubuntu

Chriseba

Sony Playstation 3'e Fedora kurulumundan sonra, şimdi de Microsoft Xbox 360'a Ubuntu kurulumu.

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

Ubuntu Sunucu Rehberi

anonim

Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.