Kazaa Yolun Sonuna mı geldi?

0
anonim
Dünyanın en popüler P2P paylaşım araçlarından biri olan kazaa , Müzik endüstrisiyle uzun zamandır amasız bir mücadele vermekteydi. Uzun zamandır bu çarpışmadan galipte çıkıyordu. Fakat son alınan mahkeme kararıyla yolun sonundaki ışık görünmeye başladı..

Kazaa yazılımının sahibi olan Sharman Networks adına Avustralya'da açılan davaların sonuncusunda şirket , kopya hakkı bulunan dosyaların paylaşıma açıldığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Uzun zamandır birçok davadan kıl payı kurtulan şirket için bu karar , çok ağır bir darbe olacak gibi..
Mahkeme , şirkete yazılımların paylaşımının önlenmesi için 2 ay süre tanıdı ve bu ana kadar yapılan paylaşımlar sonucu çıkan kayıbın %90 'ının karşılanmasını da talep etti. Şirket bu kararın hernekadar yazılımı etkilememesini sağlamaya çalışacağını belirtsede , kazaa 'nın yolun sonuna doğru gitti ortada olan bir gerçek.

turktekno.net

Görüşler

0
bm
"Kopya hakki" ne ki? Artik "Copyright" boyle mi tercume oluyor?
0
sefalet
Kopyalama hakkı demek istenmiş olabilir orada.

Ama bana çok saçma geldi daha önceki mahkeme kararları ne olacak peki? kazaayı suçsuz bulan paylaşım yazılımı olarak.Ayrıca yüzde 90 ı karşılamak ne demek zararların, şaka gibi bir şey.
0
ahazer
P2P'i engelleme girişimlerinde bir kayıp daha verildi.Ama ne yapılırsa yapılsın paylaşım dünya çapında engellenemez bi hal aldı.bunun sonu nereye varır bilinmez...A.Y.H
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Patoloji Bilgi Sistemi.. Geliştiricisi bir Türk.. veee GPL!

ykarslioglu

Türkiye'de görenlerin koltuklarını kabartan çalışmalar yapılıyor. PATHOS-WEB FREE adlı Anatomik Patoloji ve Sitoloji Bilgi sistemi tamamen patoloji uzmanlarının ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış bir sistem. Mart 2005 tarihinden itibaren SourceForge'da açık kaynak kodlu, GPL lisanslı bir proje olarak Türkçe ve İngilizce versiyonları ile Patoloji Bölümlerinin hizmetine sunuldu. Yazılım, Türkiye'de, aralarında büyük üniversite hastanelerinin de bulunduğu 20'den fazla merkezde, yıllardır büyük bir başarı ile ve güvenle kullanılıyor.

Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

FZ

Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.

All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

redogre

All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."