Microsoft ve Mavi Şapkalılar

0
o_ozardic
Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft
Bu adresten, birifinglerde ne anlatıldığına dair kısa özet dışında konuşmacılarla yapılan röportajların podcast'lerine bağlantılar verilmiş.
Şapkanın maviliğinin nedenini merak edenler de buraya bakabilirler.

Blue Hat Blog

Görüşler

0
memisko
"The 'Blue' part comes from the color of badges that Microsoft staffers wear on campus."
Ben de şapkanın maviliği Windows'daki mavi renkli hata ekranlarından geliyor sanmıştım. :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.