Novell Linux Desktop Çıktı!

0
Challenger
SuSE Linux' u temel alan ve ön tanımlı masa üstü ortamı olarak Novell Ximian Desktop2' yi (GNOME temelli) kullanan Novell Linux Desktop çıktı. Bu işletim sistemi, kurumsal masa üstü sistemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış. Linux dağıtımlarında alışık olduğumuz bir işi yapmak için 10 tane farklı yazılım içermek yerine her iş için belirlenmiş bir standart programı var. Anlaşılacağı üzere teknik bilgisi olmayan son kullanıcıları hedefliyor.

İçerisindeki yazılımlardan başlıcaları:
Novell Ximian Desktop2, Novell Evolution, Novell Red Carpet Yazılım Güncelleme Yöneticisi, OpenOffice.org, Mozilla Firefox, GAIM.

Fiyatı ise 50$ ve 1 yıllık yazılım güncelleme desteği de bu fiyata dahil.
http://www.novell.com/products/desktop/index.html?sourceidint=homepage_announcement1

İlgili Yazılar

10 Milyona Suse 7.1-batan geminin malları

sundance

PC Net bu ay, bilişim sektörümüzden bazı firmaların da desteği ile özel bir sayı çıkardı. Büyük gazete bayilerinde halen bulabileceğiniz bu sayı SUSE Professional 7.1 sürümünü ve Türkçe bir installasyon ekini içeriyor.

\r\r\r \r\r\r Hem böyle bir harekete destek vermek hem de sizlere kılavuzluk etmek için alıp inceledik...

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle:

Lindows Adını Değiştiriyor

yuxel

Slashdot'daki habere göre, Microsoft, Lindows'a 2001 yılında açtığı davayı kazanmış. Lindows'un yeni ismini heyecanla bekliyoruz.