PHP 5.2.1 Çıktı

0
Onur_Yerlikaya
PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.
PHP

Görüşler

0
ErenTurkay
Gettext ile tr_TR locale kullanırken sınıf içerisindeki bir metoda erişemeyen ve bu hatanın php6'ya kadar çözülmeyecek olması söylenilen, yüzlerce güvenlik açığı olan bir dili kullanmak ne derece doğru bilmiyorum.

http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=9381
http://bugs.php.net/bug.php?id=40086
0
Yns_
Hımm, peki ne kullanacağız? Diğer dillerde güvenlik açıkları yok mu?

İşin ilginci PHP'yi kullanarak onlarca uygulama yaptım, ki bunlardan 6-7 tanesi komple sistemdi, uzun süredir "hack" gibi bir sorun yaşamadan duruyorlar nette.

Güvenlik konusu programcıda bitiyor aslında, XSS & SQL Injection gibi şeyler diğer dillerde de var.Remote file include && register_globals sorunları hariç aynı sorunlar diğer dillerde de çıkabilir.



0
Yns_
Eğer yukarıda core PHP açıklarından bahsedildiyse, PHP'nin popülerliğinden ve php ekibinin güvenlik konusunda sorumluzluğundan bahsetmek gerekir.

Birgün ROR'da php kadar kullanım alanı oluştursa, onun da güvenlik sorunları şu an duyduğumuzdan fazla olacaktır, ya da django.

PHP security team kadar duyarsız olurlar mı bilmem tabi, yeri gelmişken;

http://www.securityfocus.com/columnists/432
Stefan Esser'in bir roportajı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikepage 2005.3 Wiki Motoru

anonim

Türk GPL sitesi cyrocom'un eski wiksis'i yeni adıyla wikepage bu yılki 3. sürümü olan 2005.3'ü çıkardı. Optimize olan kodu ile wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 25Kb'lık bir PHP kodu. Son sürümü buradan deneyebilir ve buradan indirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi cyrocom Internet sitesinde.

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

DCP Portal 7 yayınlandı

deathline

Daha önce 7.0 Beta sürümünü duyurduğumuz DCP Portal 7 versiyonu yayınlandı. Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz