Ruby mi? Elixir mi?

https://www.amberbit.com/

4
butch

Görüşler

1
kakkoyun

Tabi ki Elixir, bu da soru mu?

1
kakkoyun

Cok desteksiz olmasin, gercekten yuksek calisma zamani performasi ve mukemmel paralelizm oruntulerinin (Erlang/OTP sagolsun) yaninda benim icin asil nedenler daha cok sunlara benzer https://fazlamesai.net/posts/neden-elixir!

1
murat

Neden crystal degil? Diyecegim ama daha stable olmadi. :(

2
kakkoyun

Aslinda Crystal'da kotu bir alternatif degil, onu da yakinen takip ediyorum. LLVM'i kullanmalari dolayisiyla hizli olmasi ve cok az hafiza kullaniyor olmasi, "typed" olmasi ve fazla Ruby'e benzemesi artilari. Ayrica standard kutuphanesi tamamen Crystal ile yazilmis, o yuzden cok da ogretici. Fakat bir makro sistemine sahip olmasina ragmen, Elixir'deki gibi (Lisp'ten gelen) AST maniplasyonuna dayanmiyor, bence yeterince sade ve yetkin degil. Diger bir kotu tarafi ise henuz eszamanli hafiza garantisi vermemis, eszamanli calisma prensiplerini Go'dan araklamaya calisiyorlar (CSP), bircok seyi Go'dan araklamaya calisiyorlar. Bildigim kadariylada 1.0 icin bunu duzeltmeyi planlamiyorlar (yamuluyor olma ihtimalim fazlaca yuksek). Gunumuzde en kucuk bilgisayar diyebilecegimiz cihazlarda bile en az 2 cekirdek varken bu sekilde bir cikis yapmak cok sacma geliyor. Tam bu noktada Elixir sirtini, Erlang Sanal makinesine (EVM/BEAM) dayiyor ve one geciyor :)

1
murat

Vurdun ve gol oldu. Crystal daha büyümeli öyleyse. Sağol bilgiler için. :)

1
ybp

Bu durumda sizden de elixir ile böyle bir çalışma isteriz.

1
kakkoyun

Ben de cok isterim, ilk firsatta yapacagim

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RDT ve RadRails: Eclipse için Ruby ve Ruby on Rails eklentileri

anonim

Hızla yaygınlaşan Ruby dilini Eclipse ortamında programlamak isteyenlere iki güzel eklenti: Genel Ruby programlama için Ruby Development Tools ve RoR kullanan Ruby programcıları için özel olarak tasarlanan RadRails .

Ruby için geliştirme ortamı arayanlara faydalı olacağını umarım.

Rehber: Phoenix API uygulaması #4

murat

Bu dördüncü yazıya kadar okuyan her elixir meraklasının api endpointleri nasıl hazırlayacağını, yetkilendirme ve giriş yapmayı nasıl halledeceğini öğrendiğini varsayıyorum. Sadece bu kadarı bir uygulama geliştirmeye yetmeyecektir elbet ama eksikleri ilgililer tamamlayacaktır diye umuyorum. Bu serinin son bölümü bir api'ın olmazsa olmazı, dökümanyasyonu üzerine olacak. Postman gibi araçlar...

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

Rehber: Phoenix API uygulaması #2

murat

İlk bölümünü şurada yayınladığım serisinin ikinci yazısıdır.

Bir önceki bölümde basitçe crud işlemleri yapan bir endpoint hazırlamıştık. Tabi ki sırada bir API ın olmazsa olmazı authentication işlemlerini nasıl yapacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle ihtiyaç duyacağımız paketlerden bahsedelim. Ruby yazanlar ve Rails ile uygulama geliştirenler bilirler plataformatec'in geliştirdiği ve José...