Seminer: Ajax araçları

0
anonim
Konu: Ajax araçları
Yer: ODTU Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 1 Haziran Perşembe Saat 16:00 Sure 1.5-2 saat
Bu sunumda Ajax konusunda günümüzde kullanılan kütüphaneleri kısaca inceleyeceğiz:
ScriptAculoUs, Dojo toolkit, DWR, Prototype, Behaviour, Ajax Anywhere, OpenRico, Sajax, Json, Google Web toolkit, Microsoft Atlas, Araçlar (dom inspector,javascript debugger, unit tester vs)
Konuşmacı : Cenk Çivici (www.jroller.com/page/cenkcivici)
1997 yilinda Odtu Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yurtiçi ve dışında büyük çaplı projelerde yer aldı. Thoughtworks'de çevik yazılım süreçlerinin kullanıldığı projelerde danışmanlık görevlerinde bulundu. Ana ilgi alanlari çevik yazılım geliştirme pratikleri ve .NET/J2EE platformlarında kurumsal uygulama mimarileri olarak özetlenebilir.

Görüşler

0
deathline
Sajax iki kere mi tanıtılacak:)
0
cenkcivici
Sajax yanlislikla 2 kere yazilmis. Sarissian olacak :)
0
FZ
Martin Fowler gelsin o zaman giderim. :)
0
robertosmix
"çevik yazılım geliştirme" süpermiş hakkaten.
0
cenkcivici
Çevik Yazılım Süreçleri => Agile Processes www.agilealliance.com
0
robertosmix
Bilgilendirmeniz beni cok mutlu etti, saolun, varolun.
0
FZ
Bu muhabbet zincirini bir data-mining ve semantik web uygulamasına verdim, alet sonsuz döngüye girdi, hala anlamlandırmaya çalışıyor.
0
robertosmix
Bence bu, kiymetli terminoloji bilginizden cok, bahsettiginiz modeldeki uygulamanin ciddi bir bug tasidigini gosterir.
0
cenkcivici
Gereksiz yorumlara gereksiz cevaplar...
0
robertosmix
Nihayet `cevik`lik ile ilgili gereksiz lakirdi takindiginizi farkedebildiniz.
0
cenkcivici
Ne demis atalarimiz anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az :)
0
fazlamesai
Adamlar beleşe kızılay yararına sunumlar veriyor meyveli ağacı taşlamak yerine destek çıkmak lazımdır robert emmi :-))))
0
akif_sever
çok güzel bir olay ama gidemem.ben ajax öğrenmek istiyorum bunun hakkında bana yardımcı olacak site önerirseniz sevinirim
0
Ragnor
Php ile ajax programlama için hazırlanmış Xajax adında bir kütüphane bulunmakta, ve bu linkte o kütüphanenin kullanımını anlattığım bir yazı var. Gerçi o versiyonu üzerine çok yenilik eklendi ama yazı en azından giriş yapmana yarar.
0
akif_sever
çok sağol Ragnor .teşekürler
0
cenkcivici
http://del.icio.us/cenkcivici adresinde ajax la ilgili linklerimi bulabilirsiniz.
0
FZ
Martin Fowler gelsin, eski güzel Smalltalk günlerini ve son birkaç senedir neden Ruby'yi benimsediğini anlatsın.
0
cenkcivici
Merhaba, Maalesef is durumundan dolayi sunumu onumuzdeki haftalara ertelemek zorundayiz. Kusura bakmayin... Tesekkurler Cenk Çivici www.jroller.com/page/cenkcivici
0
FZ
Önümüzdeki hafta Martin Fowler da gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

Scala Toplantıları

tongucyumruk

Son günlerde başta Twitter, foursquare gibi ortamların geliştirildiği dil olmasiyla adini duyuran Scala programlama diline memleketimizde de ilgi artıyor. İşte bu ilginin bir sonucu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafindan duzenlenen Scala buluşmalarının ilk videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Toplantiların herkesin katılımına açık olduğunu hatırlatır, bir sonraki toplantıya sizi de bekleriz.

Güncelleme: İkinci toplantı videosuna da buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.

LKD sunar: Uludağ semineri

loker

02 Nisan Cumartesi günü Ulusal Dağıtım
projesinden Barış Metin 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer verecek. Katılım herkese açık.

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.