Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

0
coskung
TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.
"Merhabalar,

Ülkemizde kabul edildiği 4 Mayıs 2007 tarihinden beri İnternete Sansür uygulaması niteliğinde değerlendirilen ve geçen zaman süresi zarfında da bu korkuları haklı çıkaran 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesine İlişkin Kanun'un 10 maddesi uyarınca erişimin engellenmesi konusunda görevlendirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen Bey, 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arası Dolapdere Kampüsü Eski Bina 130 no'lu Salonda yapılacak olan yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılacaktır.

5651 Sayılı Kanun'da yer alan açık hükme rağmen, kişilik haklarının ihlali dolayısıyla web sitesi kapatma kararı verilmemesi gerekirken Adnan Oktar'ın bu nitelikteki talepleri üzerine site kapatma kararı veren mahkeme kararlarını kanuna aykırı bir şekilde uygulayan, Alibaba.com, gazete Vatan, youtube, worldpress, ekşi sözlük ve son olarak da blogger.com, blogspot.com gibi Google'a ait blog sitelerini erişime kapatan, www.guvenliweb.org.tr'de yer alan kapatılan web sitelerine ilişkin istatistikler arasında ilk sırayı teşkil eden ve muğlak bir kavram olan "müstehcenlik" kılıfını kullanarak birçok siteyi kapatan İnternet Dairesinin başında görev yapan Osman Nihat Şen Bey'i programınız müsaitse dinlemenizi rica edeceğim.

Saygılarımla,

Leyla Keser Berber"

Görüşler

0
FZ
Misafir konuşmacı olarak katılması çok hoş. Kültürümüzde 'misafire saygıda kusur edilmez' şeklinde güzel bir düsturumuz da vardır, o halde saygıda kusur etmeden kendisini epey bir terletmek ümidiyle ;-) Sıcak bir ders olacağa benzer.
0
Onur_Yerlikaya
Misafir umdugunu degil buldugunu yer :)

0
FZ
Kültürümüzde acılı yemeklerin, çeşit çeşit biberin de tadına doyum olmaz, değil mi? ;-)
0
dtemarti

Bugün konu ile ilgili tv ekranlarında ilgili kişilerin yorumlarını dinledim de daha çok kere @ işareti sonrasını sorguya koyarak filtreleme yapacağız. İşin ilginç yanı spikerin bazı programlar aracılığı ile (proxy server prog.) bu sitelere bağlanabildiğine dair tiyo vermesi.

0
javamorg
İHBAR KONUSU: İntihara sürükleme
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Yayınlandığı URL Adresi: http://www.ihbarweb.org.tr
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Detayları: Internette girilecek site bırakmayan zihniyet beni intihara sürüklüyor.
Sonuç Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz? +
0
sundance
Benim bildiğim Butch, şahane bir sticker yapar.

Çek elini Internet'imden diye!
0
anonim
Biz katilamayacak olanlar icin birileri kaydetse? Nasil guzel bir kamu hizmeti olur...
0
sefalet

Şahsen, çok ilginç açıklamalar beklemiyorum. Kurum başkanının fikirlerinden yola çıkarsak...

0
hcg
İzleyen oldu mu? Yorum alabilsek konuşma hakkında güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Var mısınız optik bir network kurmaya ?

sundance

10Mbit Optik Network kuruyoruz!\r\r

\r\r 1Km`lik görüş alanındaki makinaları birbirine 10Mbit bir Network ile bağlamayı hedef almış bu proje doğrultusunda var mısınız nodelar oluşturup kendi FM networkümüzü kurmaya ?

Gerek teknik bilgi olarak gerekse mevzunun hukuki yanı konusunda her türlü yardıma açığız, kimbilir belki yeni yılın ilk haftalarında Galatasaray nodunu hayata geçirebiliriz...

\r \r

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Yurtdışı Internet Erişimi Üzerine - 1

FZ

Kablo koptu. Yok efendim yedekli. Denizde deprem oldu. Tedbir aldık. Tüh alamadık. Yok yok hallediyoruz konuyu güvenin bize, koskoca kurumuz. A-aa gene gitti hatlar, tüh!... derken Türk Telekom'un yurtdışı Internet çıkış hizmeti arap saçına döndü dönecek. Pekiyi ama bu işin içyüzü nedir? Hong Kong'daki bilgisayarcılar evlere 100 Mbit/s Internet dağıtmak ile meşgul iken parasını tıkır tıkır ödeyen Türkiye Internet kullanıcıları nelere maruz kalmaktadır?

Serdar Güçlü'nün Türkiye'nin Yurtdışı İnternet Erişimi Üzerine - 1 başlıklı makalesi Internet yedeklemesi nedir, ne değildir, civardaki ülkeler bu tür sorunları nasıl çözüyorlar ve Türk Telekom nasıl çözemiyor gibi konulara değiniyor, teknik bir dille gayet güzel anlatıyor. Okuyalım, öğrenelim (ve sonra hesap soralım!)

Video Oyyla Açıldı!

anonim

Daha önce fazlamesai'de beta olarak açıldığı duyurulan Oyyla'nın video bölümü açıldı. Video Oyyla ile artık ADSL kotanızı beğenmeyeceğiniz videolarla doldurmayacaksınız.

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)