Skype Sunucuları ve Ruslar?

0
ErenTurkay
2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)
Bu açığı kullanmak için standart skype istemcisi kullanılıyor, skype sunucusu ile erişime geçildiğinde spesifik bir numara aranıyor, bu numara o anki skype sunucusunun düşmesine neden oluyor; sonrasında skype istemcisi yeni bir sunucuya bağlanıyor ve aynı numarayı çeviriyor, o sunucu da bundan etkileniyor, bu şekilde tüm sunucular etkisiz hale geliyor.

Sunucuları etkileyen bu ufak perl kodu "securitylab.ru" adresinde yayınlandı ve bununla ilgili e-postaya http://lists.grok.org.uk/pipermail/full-disclosure/2007-August/065339.html adresinden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki thread'de bu kodun çalışmadığı söyleniyor, ayrıca slashdot'a girilen haberin yorumlarına göre de bu kodun çalışması imkansız. http://it.slashdot.org/it/07/08/18/2233219.shtml

Hex constants in Perl, like C/C++ have to start with "0", so the correct syntax for what you describe would be 0xCCCCC. Without the leading 0, the expression gets interpreted as a variable name.

It's the other way around. xCCCC is not a valid number in perl, so the loop will never exit.

Durum Rus Hackerların bunu yapmadıklarını gösteriyor, belki başarmışlardır.. Bilmiyorum, siz de benim gibi "Rus Hacker" tamlamasından nefret eden biri iseniz başaramadıklarını düşünmenizi anlayabiliyorum :) Bu arada, perl yazabilen birilerinin kodu inceleyip yorum yapmasından da memnun kalabiliriz :)

Görüşler

0
Tarık
Ya iyide artık her hack in ruslara, türklere, çinlilere ithaf olunması sizide biraz sıkmadı mı? Ayrıca Hack neydi bir daha konuşalım tartışalım. yoksa siz cyber ultimate kung-fu hacker'S Turk tiymindenmisinizZ?
0
ErenTurkay
Hacker kelimesinin ne anlama geldiğini gayet iyi bildiğime inanıyorum, ben orada "Rus Hacker" gibi bir tamlamanın artık sıktığını da belirtmiştim, sanırım yanlış anlamışsınız..
0
Tarık
Kusura bakmayın aslında yorumum sizin habere doğru gibi duruyor ama değil. Genel "Hacker" ve "Hack" anlayışından nefret ettiğim için bunu belirtmek istedim oda sizin habere yorum olarak yansıdı. Hata bende.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

GMAIL: pop3 desteği ekledi

mos

1000 mb 'lık e-posta kotası sunmasıyla dikkatleri henüz beta aşamasındayken bile üzerine çekmeyi başaran GMAIL , şimdi de pop3 ve otomatik posta yönlendirme desteği sağlıyor.


Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

freehost: özgür hosting

anonim

freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor