Türkiye Uzgörü kazanıyor!

0
anonim
İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.
İlk Sayının İçeriği:
  • Web'in Yeni Gözdesi Ajax
  • Aspect Oriented Programming
  • Akıllı Kartlar
  • Assembly ile PIC Programlama
  • Capability Maturity Model-Integrated
  • Internet Protocol version 6
  • Hydrobee
  • PROJEKENT
  • İTÜRO
  • Metamalzemeler ile görünmezlik pelerini
  • Mevlüt Dinç ile Söyleşi
  • Sektör Haber ve Duyuruları
Derginin ana amacı elektrik, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon mühendisi adaylarına az bilinen konular hakkında ışık tutmak, bu konulardaki Türkçe kaynak açığını gidermektir.

Görüşler

0
vedat
bir link olsa daha iyi olurdu sanki.
0
prometeus
Evet link çok güzel olurmuş. Dergi hazırlanmış, peki dağıtımına başlanmış mı? Başlandıysa nereden edinilir? Nasıl dağıtılacak, internetten mi, yoksa kağıda mı basılacak?
0
auselen
http://www.uzgoru.itu.edu.tr/

deneme :D
0
hacy
okulunda ieee kolu varsa oradan, itü de rahatlıkla bulursun dagıtım bitti 50 üni ye gönderdik
0
MertGuller
Selamlar,
UZGÖRÜ, 3000 adet basıldı, 2000'in biraz üzeri adedi elektrik elektronik bilgisayar bölümü/fakültesi olan üniversitelerimize gönderilmek üzere 2 Mayıs 2007 günü kargoya verildi, hemen hemen hepsine de ulaştı..

Esas gönderim adresleri üniversitelerin bünyesindeki IEEE Öğrenci Kulüpleridir, ancak IEEE Öğrenci Kulübü olmayan üniversitelerde fakülte sekreterliklerine ya da bölüm başkanlıklarına iletilmiştir.

UZGÖRÜ'nün bir kısmı da elektronik, elektrik, bilgisayar, kontrol, makina vs. konularında önde gelen şirketlere, üniversitelerdeki bazı teknik organizasyonlara gönderildi..

UZGÖRÜ web sitesi okul ile ilgili olan şifre-prosedür işlemlerinin gecikmesinden dolayı hala açık değil malesef.. Sitemiz açıkdıktan sonra pdf formatını bir süreliğine yayınlayacağız.. Ancak bürokrasinin bize ne zaman izin vereceği ne yazık ki meçhul..

UZGÖRÜ, sponsorlar-reklamlar sayesinde yayınlanan, kar amacı olmayan, lisans öğrencilerinin katılımlarıyla hazırlanan teknik deneme ve makalelerin ağırlıkta olduğu bir dergidir. En önemli amaç teknik seviyeyi üstte tutmak ve Türkçe kaynak sıkıntısını gidermeye gayret göstermektir..

UZGÖRÜ'yü üniversitelerden şu veya bu şekilde edinememiş kişiler varsa bana meeert(at)gmail(dot)com adresinden ulaşabilirler. Elimizdeki sınırlı sayıdaki dergiyi ilgili herkesle paylaşabilme konusunda yarımcı olabilirim.

Sevgiyle..
0
rr
http://www.uzgoru.itu.edu.tr (web2.0)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.

ZümrüdüFramework

lifesdkver0_1

Java 5.0 vs C# 2.0 gibi tartışmalar alemde yapıla dursun; programlama dillerinin parlayan yeni çocuğu, Japonya'nın gururu Ruby'nin 1.8.2 preview2 sürümü ay başında duyuruldu.

Bundan öte ilgi çekici olan, tamamen Ruby ile yazılmış ilk web framework'ün duyurulması. Rails, MVC'deki her harfe düşen işi karşılayan bir framework. Kurulumu - ayarları kolay, kullanımı kolay. Proje yönetim aracı BaseCamp ve Wiki klonu Instiki bu frameworkün ilk ürünleri.

İstenilen her yapının herhangi bir programlama dilinde hazırlanması mümkün hale gelmişken bu işin sonu nereye varacak?
Sun piyasadan çekilse Java'ya ne olurdu?
C#'a ihtiyacımız var mı?
Perl rahiplerinin gizli amacı ne?
Diller arası savaş, her akşam ekranınızda. Israrla izleyiniz...

windrivers.com da ücretlenmiş...

parsifal

Tam f2s.com haberini okumuş, kendi kendime "alla alla..." deyip, bir yandan da eve getirdiğim scanner'ın driver'larını indirmek için, artık refleks haline gelmiş bir şekilde, www.windrivers.com adresini yazdım.

Eeee ne mi olmuş? Çok büyük bir haltmış gibi onuda paralı yapmışlar...
Google ne güne duruyor???

Bu kadar mı cahiliz?

bm

Türkiye'nin en büyük basın gurubunun hazırladığı, nette beş sayfa yer tutan, içinde en azından isimlerini bildiğimiz kişilerle mülakatlara da yer verilen bir Uludağ/Pardus yazısı gördüm. Görmez olaydım. Yazık Parduscuların emeklerine tanıtımı bu basın yapacaksa. Buyurun bakın: http://bilisim.milliyet.com.tr

Niye mi deli oldum?

Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

butch

Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...