Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

0
Betelgeuse
Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Görüşler

0
sdr129
ubuntu-tr adlı siteye ne oldu. Ubuntu kullndığım için forumundan yararlanıyordum. bir n önce yayına başlamaları dileğiyle.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 8.04 çıktı

coskung

Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS