Ubuntu 8.04 çıktı

0
coskung
Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.
Hardy Heron sürümünün özelliği, 6.06 Dapper Drake'ten sonra çıkan ilk LTS versiyon olması. LTS (Long Time Support – Uzun Süreli Destek) özelliği ile çıkan sürümler için, masaüstünde üç yıl, sunucularda ise beş yıl boyunca güncelleme ve destek devam ediyor. LTS özelliği olmayan sürümlerin güvenlik güncellemeleri, bir sonraki sürüme kadar devam ederken, bu özel sürümler çok daha uzun süre versiyon yükseltmeye gerek duymadan çalışma özelliği ile ilgi görüyor. Ubuntu 8.04 LTS – Hardy Heron'la birlikte Firefox 3, Brasero CD/DVD yazma uygulaması, GVFS sanal dosya sistemi katmanı ve Xorg'un son sürümü olan Xorg 7.3'te Linux severler ile buluşuyor. (www.ubuntu.com)

Görüşler

0
koraypeksayar
Bunu bekliyordum. Biliyorum ki bir çoğunuz da...

Kutlu olsun ;)
0
tejas
LTS olmayan Ubuntu sürümleri bir sonraki sürüme kadar desteklenmiyor, 18 ay boyunca (ki bu da 2 sürüm sonrası demektir) destekleniyor.
0
realist

Tek sistem; sunucuya, masaüstüne, yeni başlayana, unix ustasına, herkese tek sistem.

Bir uyarı: Daha önceki sürümlerde 'server' etiketiyle gelen kernel paketi artık 'generic', varsayılan hale gelmiş. Masaüstünde kullanacakların linux-rt paketini kurup, sistemi yeniden başlatmaları önemle rica olunur. (Preemption meselesi.)

0
yilmaz
7.10 kullanıyordum upgrade edeyim dedim ama felaketle sonuçlandı. upgrade den sonra menu.lst e 2 farklı kernel ekledi biri hiç boot etmedi 16 olan kernel ile boot edince ses,kablosuz ağ çalışmadı. kurmuş olduğum programları guncelleyemedim. paket bağımlılığı hataları aldım.
sistemi 7.10 ile açtıktan sonra yedeklerimi alıp temiz bir yukleme yaptım. şu ana kadar herhangi bir hata ile karşılaşmadım fakat hp notebook ve intel wireles varsa kablsouz ağı açında işlemci tavana vuruyor. 7.10 da mutlu bir hayatı olanlar 1-2 ay daha beklesin. ben pişmanım :)
0
nyx
Ben de Gutsy'den Uprade edemedim. Üstelik sistem yapılandırmasının da içine ettim :D . Allah'tan elimdeki Dapper Drake CD'leri atmadım. Bu sabah Dapper kurdum ve Hardy'yi kurdum. Kuşu gayet hoş. Eğer bir Dapper CD'niz ve boş bir bölümünüz varsa bence geçmeyi deneyin. Ayrıca Hardy'nin e güzel özellikleri Firefox 3.0b5 , Gnome 2.22 ve OpenOffice.org 2.4 ile gelmesi. Ayrıca sistemde göze batan bir hızlanma oldu.
0
yilmaz
gnome da biraz değişiklik var. onun dışında firefox surekli kitleniyor. açılma süresi baya uzun fakat sistem kararlı gibi.
0
Tarık
Ben bugün ancak deneyebildim ve pek sevemedim nedense (!) neden? bilmiyorum 6.10 dan beri ubuntu kullanmak pek gelmiyor içimden. ayrıca bu sürümde xmms de depoda mevcut değil. debian'a ihanetin bedeli bu psikolojik doygunluk mu yarabbim :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Ubuntu Sunucu Rehberi

anonim

Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.