wxWidgets ile bir uygulama: wxCar

0
mustafa_
wxCar, wxWidgets/C++ ile yazılan oto kiralama/satış firmalarına hitap eden küçük bir uygulamadır.

Serialization olarak Boost kütüphanesi kullanılmıştır.

Programı farklı platformlarda test etme imkanım olamadı. Hata ve eksiklikleri bildirirseniz sevinirim.

win32 için download
source code

İlgili Yazılar

Escher İnteraktif

butch

Daha önce de fazlamesai'de bahsi geçen, theunderdogs.org sitesinde Sundance'in rastlayıp bana ilettiği "Escher Interactive: Exploring the Art of the Infinite" aslında 1996 yılında yayınlanmış, içinde Escher'in çalışmalarının açıklamalarıyla ve bazı oyunlarla sunulduğu bir cd. TheUnderDogs'daki arkadaşlarsa bunun cd'siz çalışabilir bir halini hazırlayıp tüm dünyaya sunmuşlar. Ben inceledim ve hemen arşivime ekledim. Kaçırmayın muhakkak indirin.

Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

Soulblighter

40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.

Advantage Veri Tabanı Beta 7.1

anonim

Advantage Sürüm 7.1 Beta kullanıma sunuldu. Tamamen türkçe ilk veritabanı olan kullanıcılardan gelen istekler çerçevesinde yeni eklemelerin ve optimizasyonların yapıldığı Advantage Sürüm 7.1 BETA hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Advantage Veri Tabanı, 1991 yılından bugüne dek tüm dünyada kullanılan ve sağladığı yüsek performans, güvenlik ve kararlılık ile bir çok ödülün sahibi olan ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir.

Üstün özelliklerinin ülkemizde uygun lisanslama modelleri ile birleştirilmesiyle Advantage, bugün bir çok yazılım evi ve kurum tarafından tercih edilmiş ve aktif olarak kullanılmaktadır.

Tüm dokümantasyonun ( hata kodları dahil ) Türkçe olması da bir başka avantaj.

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

kosumi_

Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.