Yeni virus LoveGate´e dikkat

0
sametc
Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Görüşler

0
FZ
Bu gibi haberler geçilirken virüsün hangi İŞLETİM SİSTEMİNİ etkilediği, hedef aldığı ve e-posta ile bulaşıyorsa ağırlıklı olarak hangi E-POSTA PROGRAMLARI üzerinden bulaştığı da belirtilirse daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.
0
anonim
Isletim sistemi *nix, e-mail client'i de sylpheed ya da mutt olmasa gerek ,)
0
anonim
http://techupdate.zdnet.co.uk/story/0,,t481-s2130931,00.html
0
FZ
Lovgate’in bu varyantı (Lovgate.C) e-posta aracılığı ve “sosyal mühendislik” numaraları ile yayılıyor ve paylaşıma açık klasörlerde kendini pek çok farklı isim altında saklıyor.

Lovgate.C isimli bu zararlı yazılım bilgisayarlara e-postaya iliştirilmiş bir dosya şeklinde ve aşağıdaki yazıları içererek geliyor:

Konu: Documents
Ek: Docs.exe
Mesaj metni: Send me your comments...

Konu: Pr0n!
Ek: Sex.exe
Mesaj metni: Adult content!!! Use with parental advisory.

Konu: Evaluation copy
Ek: Setup.exe
Mesaj metni: Test it 30 days for free.

Lovgate.C çalıştırıldığında fun.exe, humor.exe ve docs.exe gibi gelişigüzel isimler altında kendini paylaşıma açık klasörlere kopyalıyor..

Lovgate.C, e-posta programının Gelen (Inbox) kutusundaki okunmamış mesajları cevaplıyor ve cevaba aşağıdaki metinle birlikte bir de kendisinin bulaştığı bir dosyayı ekliyor:

YAHOO.COM Mail auto-reply:

``I´ll try to reply as soon as possible.
Take a look to the attachment and send me your opinion!´´

Bu zararlı kod aynı zamanda bir Truva atı özelliklerine de sahip, yani bulaştığı bilgisayarda ‘arka kapı’ görevi gören bir TCP/IP portu açarak gizlice uzaktan erişimi sağlıyor. Bunu yaptıktan sonra da hacker117@163.com adresine bir e-posta yolluyor.

Diğer hemcinslerine benzer şekilde bu yazılım da Windows Registry’de düzenlemeler yaparak bilgisayar her açıldığında kendinin otomatik olarak çalıştırılmasını sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

ATM PINlerine Karşı Yeni Bir Saldırı Şekli

FZ

Bankaların otomatik para çekme makinaları olarak kullandığımız ATM'lere karşı Decimalisation Table Attacks for PIN Cracking isimli bir saldırı yöntemi geliştirilmiş durumda.

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.