Blog tutmanın GMail'cesi

0
abakana
Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html
PHP

Görüşler

0
mos
yakinda gmail hesabimizi web alani olarak kullanmamiza yarayacak biseyler de bulurlarsa sasirmam. bedava hostin, hem de 1000 megabytecik ehe
0
malkocoglu_2
Aman i-drive gibi olmasin bu islerin sonu..

Herhalde olmaz, ama acI hikayemi paylasayim: I-drive ilk ciktiginda bir suru projelerden aparladigim kaynak kodlari, fotograflar ve muzik dosyalarini depolamistim bu merkezi Internet "sanal" hard disk ortamina. Ah! Yanliz posta olarak cok kontrol etmedigim bir adres verme hatasini yaptim. .com balonu patladiginda i-drive sirketi patladi, ve kullanici alanlarini temizlediler. Dosyalarimmmmm gitti! Hayat memat seyler degil, fakat sIkI bir ar$ivciyim, ve universitede yazdigim kaynak kodlarini bulamama durumuna kIl olmaktayim. Huffman sIkIstirmasini filan yazmistim halbuki! Google'da hala referanslari var ama hiperuzaya isaret ediyorlar. Arrgg!

0
abakana
BW sikintisi olmasa, hosttaki yedekleri GMaile almayi dusunuyorum ama BW sikintimiz var :))

Bu arada içeri trafiğin ücretsiz olduğu bazı servislerde GMail extra alan olarak kullanılabilir. Ama oldukça yavaş olacağı kesin :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP 4.1.0 sonunda hazır

anonim

Çıkacak, çıkıyor derken sonunda PHP'nin yeni sürümü 4.1.0 php.net sitesinden duyuruldu. Mesajı yolladığım şu sıralarda sitede yalnızca kaynak kodu bulunuyor, bu nedenle Windows binary kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

4.1.0 ile bir çok yeni özellik eklendiği belirtilmiş (henüz kullanma fırsatı bulamadım), bunların arasında beni en çok şaşırtan cümle şu oldu: "We want to thank Brett Brewer and his team in Microsoft for working with us to improve PHP for Windows."

Tica:TK: İlla ki Web Üzerinde Çalışacak!

tongucyumruk

Tica:TK Web uygulamalarının en büyük sorunu olan süreksiz bir bağlantı tipine sahip http protokolünün dezavantajlarını giderme amacı güden bir framework. Benzerlerine oranla en büyük farkı ise sadece Javascript ve PHP ile bu işi hallediyor olması.

Delphi For PHP ile Hızlıca Geliştirin

Tarık

Borland'ın son kullanıcı yazılım geliştirme araçları biriminin büyük bir kısmını CodeGear' a devretmesinin ardından Delphi gibi köklü geliştirme ortamları, masaüstü uygulamalarının dışında birçok iş için kullanılmaya başlandı.(mobil donanımlar, internet uygulamaları vs.)

Bu hızlı değişim rüzgarının son bombası ise Delphi4PHP adında PHP uygulaması geliştirme ortamı.

PHP 5.0.0 Beta 1

butch

Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te

Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

Yns_

Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.