GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

0
FZ
Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.
Emden R. Gansner'in 24 Ağustos Cuma günü GraphViz e-posta listesindeki duyurusuna göre bu paketle GraphViz'in UNIX sürümündeki özellikler MS Windows sürümüne de aktarıldı ve yeni pakette:

- statik kitaplıkların yanısıra dinamik kitaplıklar
- fontconfig ve cairo kitaplıkları kullanım imkanı
- gvpr isimli genel bir DOT çizge işleyicisi mevcut

Ayrıca pakette GVedit isimli bir grafik kullanıcı arayüzü de yer alıyor.

Görüşler

0
Tarık
Bu paketi C/C++ programlama dillerinde fonksiyonlar için nasıl kullanabileceğimizi bilen birileri varmıdır acaba? Ben siteyi hızlıca inceledim fakat pek birşey bulamadım.
0
FZ
Bağımlılık analizi yapıp mesela bunun sonucunu DOT formatında bir çizge olarak üreten bir yazılım varsa ya da siz böyle bir şey yazarsanız o zaman GraphViz kullanarak hangi fonksiyonun neyi çağırdığını yahut sınıflararası bağımlılık gibi şeyleri inceleyebilirsiniz. GraphViz'in yaptığı tek şey kendisine metin dosyası olarak verilmiş bir çizgeyi görsel halde dökmek.
0
Tarık
Halihazırda GraphViz, C/C++ kaynak kodu üzerinde bu analizleri kendisi yapamıyor diyorsunuz. Ki bunun için oluşturulmuş bir yazılım değil.

Bu isteğimizi sağlamak için ufak bir beyin fırtınası gerçekleştirdiğimizi farzetsek, çalışma hangi yönde olmalı?, karakter katarı okuyarak belli ölçütlere göre çalışan bir çevirici yapmak mı uygun olur yoksa bu yazılımın sadece c/c++ fonksiyon analizini yapabilen bir gerçeklemesi mi daha uygun olur. En basit halde nasıl düşünülebilir?

Daha öncesinde istediğim işi yapan bir yazılım varmıdır onada bakmak gerek tabii.
0
anhanguera
selam,

bu istediginizi yapabilen turden bir programi 2005 senesinde yazdim ben [1], program i incelerseniz her hangi bir dili destekleyebilecek sekilde yazilmisti. ancak sadece C dili icin backend'ini hazirlamistim, her hangi baska bir dil icin parser ekleme sansiniz var.

program sadece eglence icin ve xynth [2] kod yapisini gorebilmek icin yazildi. bu yuzden belki diger kodlarda sorun cikabilir, ama duzeltilemeyecek seyler degildir.

[1] source parser http://gsulinux.org/~distch/projects/srcprs
[2] xynth http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

dilerim isinize yarar
alper akcan.
0
Tarık
Teşekkürler, inceleyip görmek isterim en azından fikir edinmek açısından. Belki azcık daha geliştirir debian/ubuntu deposuna felan sokarız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Trolltech QT4'ü Piyasaya Sürdü

vst

Trolltech QT4'ün beklenen duyurusunu yaptı. Tam söz verdikleri gibi 2005 yılının ikinci çeyreğinin sonuna yetişen QT4'ün özgür yazılım dünyasına en büyük katkısı X11 platformundan başka Win32 platformunda da GPL olarak sürülmesi olacak.

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"