Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

0
larweda
Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Görüşler

0
Challenger
Görünen köy kılavuz istemez. :-)
0
slowhand
ne bekleniyorduki adamlar biz tek olucaz bu pastayı yedirmeyiz diyorlar çok şaşırmadım
0
tongucyumruk
Daha önce Clam Antivirüs ve Amavisd-new'e sadece kaliteli, özgür birer antivirüs alternatifi gözüyle bakıyordum fakat Microsoft bu şeklide hareket etmeye devam ederse bu yazılımların önemi katlanarak artacak ve neden hala GPL'e ihtiyacımız olduğu bir kere daha ortaya çıkacak gibi görünüyor.
0
vst
Hak veriyorum ve bu tarz gelismelerin "Ozgur Dunya" uzerindeki sonuclarina yonelik organizasyon teorisi baglaminda akademik arastirma yapmayi oneriyorum :)
0
yilmaz
bu yazılımlara biz özgür yazılım yerine beleş yazılım gözüyle bakarsak ortada açlıktan kırılan özgür programcılar kalır. onlarda doğal olarak ne var ne yok satarlar. parasız iş yapılmaz.
0
alivardar
RAV ida microsoft almamismiydi? yoksa baska bir firma miydi qmail ile cok guzel calisan bir antivirus idi onu hatirliyorum.
0
dp
M$ almıştı. Uzun vadede sunucu pazarında (en azından bazı konularda, hani elinin erişebildiği yerlerde) tekel olmaya çalışıyorlar, ama bu riskli hareket ne sonuç getirir hiç belli olmaz. istemciler M$ olmayınca antivirus yazılımı değerini yitiriyor...
0
deathline
Microsoft düşmanın dostu olan firmayı satın aldı bu sayede, düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesini çevirdi olayı
0
zekeriya_akyildiz
firmanın -tüm antivirus firmalarının aynı zamanda- ortya çıkardığı ürün zaten hep mic~1 için yazılmış olan virusleri bulup temizliyordu hemde işini iyi yapıyordu. benim bildiğim Linux/Unix için 56 adet virus var mic~1 içinse enson 115.000 civarı idi. Yani viruslerin bulunmasını istemiyor galiba.
0
Challenger
Hayır. Virüslerin bulunması için Unix kullanılmasını istemiyor ya da Unix kurulu sistemlerde virüs taraması yapılamasın istiyor.
0
zentoo
Hayır - Unix içinde virus yazılmasını istiyor! En iyi virusleri kimler yazıyor-yazdırıyor? Ben bilmiyorumda?
0
zekeriya_akyildiz
Yazılsa ne olacakki? 30dk ile 1 gün içinde hemen açığı kapatan pacth yayınlanır ;)
0
yilmaz
patch olayı onemli 1.20 gb lık windows 2.70 gb oldu
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1'da Linux?

fsniper

Son XPSP2 konusundaki blogları incelerken karşıma çıkan ilginç linkleri sizlerle paylaşmak istedim. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Zaten herşey ortada :)

link 1
link 2
Link 3

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

Windows Kullanmanın Dayanılmaz Maliyeti

cayfer

Bugün, ağ sorunları yaşadığı için destek isteyen bir tanıdığım bilgisayarını bana getirdi (dizüstü).

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.