Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

0
iozeren
Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

Görüşler

0
bio
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Laptop Robot

FZ

Haber kategorisi yazılım ama belki de donanım demeliydim, ya da her ikisi. Tabii Firmware buna ne der bilemem (bkz. programlanın Tao'su).

Evolution Robotics adlı firma, robot olayına son noktayı koymuş gibi. Masanın üzerinde hantal hantal oturan hareketsiz bilgisayarlara paydos!

Düşünsenize salonda ya da mutfakta gezinip duran bir laptop PC, fotoğraf çekiyor, elinizdeki CD'yi görüp CD sürücünün tepsisini uzatiyor ve CD'yi çalmaya başlıyor, müziğe ara verip yeni e-mailleri yatak odanıza kadar bi koşu gelip okuyor falan ;-)

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

BLAM!

butch

Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Yazılım temalı Türkçe soru/cevap kardeşliğine davet

coskung

Yazılım dünyasında olup da Stackoverflow’u (SO) bilmeyen yoktur. Yazılım konusunda Google’da yapacağınız her aramada mutlaka SO’dan birkaç sonuç çıkacaktır. SO, yaklaşık 3.3 milyon soru, 6.6 milyon cevap ve 1.2 milyon kullanıcıya sahip devasa bir soru cevap sitesi. Şu anda dünyadaki tüm yazılımcıların itibar ettiği en önemli bilgi merkezlerinden birisi. Günde 4 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. SO, yalnız başına bir site değil, kocaman bir ağın en popüler parçası. Stackexchange (SX) ağı, aşçılıktan fiziğe, elektronikten bisiklete farklı birçok konuda soru/cevap sitesine sahip.

Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

FZ

Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.