Hail Apple!

0
sundance
Şubat ayında Apple'ın talep ettiği bir patentle, "çalınmış" telefonları engellemeyi amaçlıyor.

Görünüşe göre "Elektronik aletleri yetkisiz kullananları tespit etmek için sistem ve metodlar" isimli patentin içinde yok yok. Bunun tespiti için "bir anda çok fazla hafıza kullanan bir programın bloklanması (tampon taşması deneniyor olabilir), cihaz sahibinin ses izinin alınması, cihazın accelerometerının uzaktan aktive edilip kişilerin hareket halinde olup olmadığının anlaşılması ve hatta bu tür durumlarda kameranın gizlice kayıt yapması gibi konular bile var.

Jailbreak'i de aynı eyleme dahil ettiklerini ve benzer yöntemlerle engellemeyi önerdiklerini herhalde tahmin edersiniz
Bir arkadaşım zamanında demişti, "Bir Apple ürünü hiçbir zaman size ait değildir, onu kiralayamazsınız bile, aslında olan onun sizi kiralamasıdır. Çünkü onun istediği gibi davranır, onu istediği kurallara göre kullanırsınız. Disketi eject etmek için çöpe atar, mouseta ikinci tuş olmadığı için klavyeden bir başka tuşa basar sonra da "aaa tam da istediğim gibi çalışıyor" dersiniz."

Görüşler

0
deathline
Fz de ne oluyor yada olmuyor acaba, bir aya yakındır yeni haber çıkmıyor , benim yazdığım bir haberde yayınlanmadı ayrıca
0
zahter
IT'cinin tatili agustosta olur ama bu biraz bayram vs nedeniyle uzamis sanirim.:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

Evil_Empire

Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/

Mac OS X için virüs alarmı

anonim

Uzun zamandır virüslerden uzak duran Mac OS X işletim sistemini etkileyen, script tabanlı bir virüs bulundu. Hafta sonu tespit edilen virüs, Mac OS X'in bütünleşik güvenlik duvarını (firewall) etkisiz hale getirerek kullanıcının bilgilerini çalıp, verilere zarar verebiliyor.