Her kuruma bir GMail

0
cbc
GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.

Google Blog'da yazdığı üzere San José City College e-posta hizmetlerini Google'a devretmiş ve öğrencilerine kendilerine özel bir GMail sayfası sunmaya başlamış.

Haliyle beta olan bu servise kendi firmanız ya da organizasyonunuz için başvurabilir, ardından alan adınızın MX kayıtlarını Google'a çevirerek bu mutluluğu siz de paylaşabilirsiniz.

Google'ın yakında bulundurma hizmeti sunmasını da heyecanla bekliyorum. Galiba bu gidişle tüm Internet .google.com eki ile okunacak.

Kaynak: Googling Google

Görüşler

0
yilmaz
https://domains.live.com/signup/signupdomain.aspx

microsoft'da benzer bir hizmeti bu sayfadan sunuyor.
0
sleytr
Uzun zamandır tüm pop3 adreslerimi Gmail'e yönlendirmiştim zaten. Arasıra kendi sunucumuzdan kaynaklanan yavaşlıklar haricinde de gayet memnunum. Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı. Biraz abartılı bir benzetme olacak ama bu sanki ruhunu satmak gibi bişey. Öyleki ilerde "kafanıza çipimizi yerleştirin, öğle yemekleri bizden" derlerse şaşırmayacağım :)
0
cbc
... Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Ücretli yaparlarsa reklam koşturamazlar. Tek gelirleri firmadan aldıkları ücret olacaktır. Okunan e-posta trafiğine göre reklam geliri firmadan alınandan daha fazla olabilir. Şu zamana kadar google'ın son kullanıcıdan para almadığını düşündüğümüzde bu servis için firmadan para alırlar ise şaşırmam. Fakat beta aşamasında almayacakları ve beta'nın da uzun süreceğini düşünürsek... :)

0
towsonu2003
Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı.
dunyadaki butun musterilerin ozel hayatlarina burun sokmak, butun reklam sirketlerinin ruyasi... bu asamada bize de dokundugu yok pek...

sorun, google'a arama emriyle kimin gidip kimin ozelini karistirabilecek olmasi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Microsoft'un yeni arama motorundan sonra Google'dan yeni bir işletim sistemi!

anonim

Microsoft'un yeni arama motoru Bing'i duyurmasından sonra Google'da yeni işletim sistemi Google Chrome OS'u duyurdu ve rekabet iyice kızıştı. Duyuruda ilginç olan bir diğer kısım ise bu işletim sisteminin Linux tabanlı olacağı. Bunun Linux ve özgür yazılım dünyasına eksi ve artıları sizce ne olur?

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...

Google Earth Flight Simulator

nehuse

Google GEarth'e koyduğu gizli yumurta ile microsof'tun flight simulatorüne rakip çıkardı.

Şu adreste anlatıldığına göre Ctrl+Alt+A tuş kombinasyonu ile açığa çıkan Google Flight simulator F-16 ve Sr-22 gibi iki uçakla dünya üzerinde uçmanızı sağlıyor.

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.