New macbookpro touchbar

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

3
butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

Kullanıcı profilinin önemli bir kısımını oluşturan yazılım geliştirici ve sistem yöneticilerinin arasında şimdiden diğer markalara mı yönelsek tartışmaları başladı bile (Dell en çok konuşulan marka). Özellikle bu kullanıcı profilinde meydana gelecek bir dönüşümün Linux tabanlı sistemlerin piyasa payını olumlu olarak etkileyeceği görüşü de sıklıkla ifade ediliyor.

fazlamesai.net bu konuda ne düşünüyor?

Görüşler

0
fkoksal

Kaldırılan tuşlar ya da SD kart yuvası değil de MagSafe'siz şarj kablosu beni düşündürüyor. En azından ilk çıkanlar yere düşüp parçalanana kadar bekleyeceğim.

0
ybp

Ek maliyet ama böyle şeyler dönmeye başladı

0
fkoksal

Daha önce şarj kablosuna takılıp laptop'ını düşürmüş biri olarak, o bilgisayara o kadar para verdikten sonra $40 daha veririm. Eskiden entegre gelen bir özelliği şimdi takla atarak kullanıyor olmak sinir bozucu tabii.

0
tongucyumruk

11 yıldır laptop kullanıp, üstelik bunu olabilecek en antiergonomik pozisyonlarda yapmış bir insan olarak acaba hiç kabloya takılmamış olmam beni çok küçük bir azınlığa mı dahil ediyor diye düşünmeye başladım.

0
Lethe

kabloya takilanlara +1 :)

0
conan

Linux'e geri dönüş...

0
tongucyumruk

Topluluk da Apple her yeni ürün çıkarttığı zaman verdiği tepkileri üretmekte gecikmedi tabi ki:

İyi seyirler

Not: Bir aldığı bilgisayarı genelde 5-6 yıl kullanan, 2002'den beri Debian yolundan şaşmamış bir insan olarak bu videoları izlemekten eksta bir keyif alıyorum.

0
hb

Bence en güzel değerlendirme şu olmuş: Benjamin Button Reviews The New MacBook Pro

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICQ ve Network Adminlerle Başetmelerin İncelikleri - 1

sundance

Gestapo bir Network Admininiz mi var ? ICQ`u port bazında ve mirabilis.com`a her türlü erişim olarak firewalldan kesti mi ? Buyrun size çözümler.

Öncelikle gidip Miranda adresinden nightly sürümü indirin. Ardından kontrol etmeniz gereken iki şey var eğer port bazında bir sınırlama varsa 4000 nolu port kapatılmış diyelim, ICQ 21 numaralı porttan da hizmet verebiliyor, sadece portu ayarlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz...

Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

noyton

Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:

Tren gelir hoş gelir...

butch

Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.

Macintosh'a Adım Adım Yellow Dog Linux Kurulumu

nipple

Bilindiği gibi Yellow Dog Linux, Debian, Gentoo, Mandrake, SUSE ve Ubuntu gibi pek çok Linux dağıtımının Macintosh'ların kullandığı PowerPC işlemciler için üretilmiş sürümleri bulunuyor. Bu dağıtımlardan Apple donanımlarına en iyi desteği veren Yellow Dog Linux'un bir iBook'a nasıl kurulacağını adım adım buradan takip edebilir, iBook üzerindeki performans ve uyumluluk konuları hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu, özellikle Mac OS X'un son versiyonlarını çalıştırmakta zorlanan eski Macintosh'lar için oldukça iyi bir çözüm gibi görünüyor.

Sonar Ekran Koruyucusu ile Ağınızı Dinleyin

FZ

Bu yazıyı okuyanların çoğu herhalde en az bir kez savaş filmi izlemiştir. Bu tür filmlerdeki radar, sonar, vs. ekipman ile düşman uçaklarını takip etme sahnelerini hatırlayacaksınızdır. Peki benzer bir tadı bilgisayar ağınızdaki ya da Internet'teki bilgisayarlar için yakalamak istemez misiniz? Şöyle bir nevi sonar ekranı olsa ama üzerinde uçak isimleri yerine ilgilendiğiniz bilgisayarların isimleri ya da adresleri, ağ uzaklıkları ile doğru orantılı olarak görünse falan ;-)

"İyi diyorsun güzel diyorsun ama nasıl yani?" diyenlere en güzel cevabı, değerli FM üyesi tongucyumruk arkadaşımız işte bu makalesi ile vermektedir. Okuyunuz, ufkunuz, vizyonunuz genişlesin :)