DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

0
deathline
DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.
Serhan KIYMAZ tarafında geliştirilmeye başlanan 6.1 sürümünden sonra yeni versiyonu çıkmayan içerik yönetim sistemi yeniden karşımızda.

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Sürüm 7 nin içerdiği yenilikler:
  • Yeni Fotoğraf Galerisi, sınırsız Albüm ve Galeri imkanı
  • Yeni -- Bloglar için destek
  • Yeni -- RSS beslemesi
  • Yeni -- Ziyaretçi defteri
  • Yeni -- İsteğe bağlı yazı başlama ve bitiş tarihi
  • Yeni -- Forum geliştirmeleri
  • Yeni -- Kişiselleştirilebilir başlangıç sayfası desteği
  • Yeni -- URL tabanlı saldırılara karşı güvenli kodlama
  • SQL injection ve kullanıcı veri girişi saldırılarına karşı güvenli kodlama

DCP Portal 7 sürüm 6.1.1 üzerine tamamen yeniden yazıldı. Veritabanı soyutlaması, token based templating ve esnek kullanıcı geliştirmeleri özellikleri desteklenmeye devam ediliyor.

Halihazırda sürüm 8 geliştirilme sürecine başlanılması duyurulmuştu, sürüm 7 içerik yönetim sistemleri için bir gelişim adımı mahiyetinde olup, öncelikle güvenlik özellikleri ve popüler eklentiler üzerine yoğunlaşılmıştır.Sürüm 8 DCP Portal'in Web 2.0'a adım attığı önemli bir versiyon olacaktır. Bunların en önemlisi olan Ajax desteği eklenmeye yavaş yavaş başlanılması olacak. DCP Portal geliştirimleri Sourceforge.net sitesinden erişilebilecek olup, tüm DCP Portal kullanıcı ve geliştiricilerini işbirliğine davet ediyoruz.

2 Mart 2007 tarihinde kararlı halinin hazır olacağı suyurulan DCP Portal 7 hakkında daha fazla bilgiye ve kurulum dosyalarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz
Codeworx Technologies
DCP Portal 7 Beta
PHP

Görüşler

0
ecder
Yanlış hatırlamıyorsam projeyi ortaya çıkaran Serhan KIYMAZ 6.1'e kadar geliştiriciliğini sürdürdü.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle:

Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

Yns_

Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

PHP 5.0.0 Beta 1

butch

Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te

PHP ve SUN Microsystems

yalcink01

NewsForge'deki habere göre PHP ve Sun Microsystem işbirliğine gitmişler ve bugün yeni ürün hakkında açıklama yapılacakmış. Sitedeki habere göre PHP, bundan sonra Java Sunucular içinde gömülü halde gelecek ve birtakım özel araçlar sayesinde oldukça performanslı çalışacakmış. Haberin çevirisi buradan okunabilir. Biraz kabataslak oldu, kusura bakmayın.